Google a lansat Nexus 5 si Android 4.4 KitKat

Scris de

Google a lansat noul smartphone Nexus 5, realizat tot impreuna cu LG Electronics, si, asa cum ne asteptam, acesta este primul telefon care vine cu viitoarea versiune de Android, respectv Android 4.4 KitKat.

De asemenea, in buna traditie Nexus, acesta vine cu specificatii de top si un pret foarte bun la liber. Pe de alta parte, cam tot ce se putea sti despre Nexus 5 a ajuns inainte pe internet, asa ca mare parte a detaliilor se cunosc deja. Avem, astfel, un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800, acompaniat de 2 GB de memorie RAM si versiuni de 16 si 32 GB pentru stocare. Ecranul este de tipul True HD IPS Plus, are 4,95 inci si rezolutie full HD, la 1920 x 1080 pixeli. Sticla de pe el este Gorilla Glass 3, iar bateria este si ea de 2.300 mAh.
Ca design, Google pare ca a imbinat Nexus 4 cu Moto X si HTC One, adunand elemente din cele mai avansate telefoane Android ale momentului.

Pretul este si el unul criminal: 349 dolari pentru versiunea de 16 GB si 399 dolari pentru cea de 32 GB, fara vreun abonament.

Pe partea de software, principala deosebire adusa de Android 4.4 Kitkat este ca suporta telefoanele avand de la 512 MB de RAM in sus, ceea ce inseamna ca este destinat dispozitivelor mai ieftine. La fel, bateria ar trebui sa tina mai mult cu el, datorita optimizarilor realizate. De altfel, Google afirma ca vrea Kitkat pe urmatorul miliard de dispozitive conectate in pietele aflate in curs de dezvoltare.

De asemenea, acum apare si in Android activarea vocala a cautarilor prin fraza “OK, Google”, la fel ca pe Moto X. Mai mult, Google Now este acum dispus si pe cel mai din stanga ecran de start. O mare supriza o constituie integrarea SMS-urilor in aplicatia Hangouts, situatie care semnifica trecerea a cat mai multe servicii folosite de utilizatori catre Google.

Sursa: The Verge
Sursa foto: Tech Crunch

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] ca doar Nexus 5 are parte de preturi mici? Ei bine, nu, caci Google a insarcinat propria divizie Motorola sa faca acelasi lucru. Doar ca dus […]

  2. […] Ceea ce e logic, deoarece parteneriatul cu Google a adus atat productia ultimelor doua generatii de Nexus, cat si succesul in zona Android, LG ajungand in topul producatorilor. Iar acum se zvoneste ca ar […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.