Google aduce programele Windows in Chrome OS via VMWare

Scris de

Google a luat deja cu asalt Windows, insa acum vrea sa dea o lovitura fatala Microsoft: gigantul serviciilor online a anuntat ca softurile Windows vor fi disponibile pe propria platforma Chrome OS cu ajutorul sistemelor VMWare.

Daca Microsoft ia in considerare portarea aplicatiilor Android in Windows 8 si Windows Phone, Google face miscarea in sensul invers: utilizarea programelor si softurilor de Windows in Chrome OS pentru a da un imbold propriului sistem de operare.

Aplicatiile vor parea ca ruleaza “similar cu cele de astazi”, potrivit Google, doar ca acestea vor fi rulate pe infrastructura de cloud computing a VMWare si vor fi accesate prin streaming de catre utilizatori.

Solutia nu este deloc perfecta, iar multe companii vor prefera sa ruleze nativ softurile, adica direct de pe propriile calculatoare, fara a mai fi dependente de conexiunea de internet, partea de retelistica sau de serverele VMWare.

Pe de alta parte, sincronizarea este totul: in aprilie expira suportul tehnic oferit de catre Microsoft pentru Windows XP, care inca mai este folosit la scara extinsa. Este clar ca Google vrea sa captureze o mare parte din aceasta piata. Si cum ar putea sa faca asta daca nu cumva aliindu-se cu un vechi dusman al Microsoft din domeniul virtualizarii… Este, practic, echivalentul a ceea ce vrea sa faca Sony in lumea jocurilor cu tehnologia Gaikai.

Desigur, fanii Microsoft pot argumenta ca gigantul din Redmond inca va face bani cu licentele de Windows si Office vandute pentru virtualizare. Doar ca pentru o singura licenta a sistemului de operare, pe un server se pot crea nenumarate masini virtuale, in functie de puterea hardware-ului. Iar asta nu inseamna decat un declin si mai accelerat…

Sursa: The Verge
Sursa foto: Hardware Zone

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.