Google devine Skynet: gigantul a cumparat producatorul de roboti Boston Dynamics

Scris de

Google a achizitionat Boston Dynamics, o companie renumita pentru realizarea unor roboti exceptionali pentru DARPA, agentia americana pentru proiecte avansate.

Cheetah (“Ghepardul”) este cel mai cunoscut dintre acestia, mai ales ca aleagra mai repede decat Usain Bolt, cel mai rapid om de pe planeta. Si Big Dog (“Marele Caine”) a provocat ceva ganduri, mai ales ca este capabil sa transporte marfa pe orice fel de teren accidentat.
Boston Dynamics a fost fondata in 1992 de catre Marc Raibert, un fost profesor la Massachusetts Institute of Technology (MIT). Dr. Raibert este considerat “parintele” robotilor mergatori din SUA.

Stirea vine dupa ce Google a anuntat ca Andy Rubin, fostul sef al Android, va conduce acum de o divizie speciala din interiorul Google care se va ocupa de robotica.

Deocamdata nu e clar la ce ar putea folosi gigantul online flota de roboti, dar asemanarea e izbitoare cu povestea din Terminator, cand Skynet capata constiinta de sine si decide sa elimine specia umana. Iar la cate date aduna si proceseaza algoritmii Google, nu e greu de imaginat o zi in care inteligenta artificiala va incepe sa copieze comportamentul uman.

Mai ales ca deja 61% din tot traficul realizat pe net a ajuns sa fie realizat de cater boti, iar cel realizat de oameni a scazut de la 51% (2012) la 38,5% (2013), potrivit unui studiu realizat de Incapsula.

IBM anunta acum doi ani ca a creat cipuri care imita creierul uman, in vreme ce Google a realizat atat o retea neuronala compusa dintr-o mie de calculatoare, cat si un software care simuleaza celulele nervoase umane.

Asta daca nu cumva dronele Amazon vor declansa isteria inaintea robotilor Google…

Sursa: New York Times
Sursa foto: newrisingmedia.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] produce drone si prin care viseaza sa furnizeze internet prin diverse locuri ale lumii, a preluat o companie de robotica, una care cerceteaza inteligenta artificiala (Deep Mind) si a intrat si in domeniul biotehnologiei. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.