Google lanseaza Android Wear, un sistem de operare „prêt-à-porter“

Scris de

Google a anuntat Android Wear, versiunea pentru ceasuri inteligente si alte aparate aparate informatice pe care utilizatorii le vor purta asupra lor a popularului sistem de operare.

„Abia am inceput sa descoperim ceea ce este posibil sa facem cu tehnologia mobila“, a declarat Sundar Pichai, seful Android, pe un blogul companiei.

Mai multe modele de ceasuri inteligente au fost lansate recent de diverse companii.

Samsung a prezentat la editia din acest an a targului CES cateva modele bazate pe sistemul de operare Tizen, in vreme ce Sony si Pebble au si ele o serie de astfel de ceasuri inteligente.
Acestea pot sa se conecteze la un telefon inteligent si sa prezinte notificari, SMS-uri, harti, indicatii sau sa faca diverse operatiuni pe internet. De asemenea, prin intermediul unor senzori ar putea fi supravegheata sanatatea sau ar putea fi verificate diverse aplicatii de fitness.

Android Wear are o interfata total diferita fata de cea de pe smartphone-uri si tablete, fiind mai degraba un fel de Google Now, deoarece este in permanenta conectat la serviciile online oferite de Google. De asemene, sistemul permite executarea unor comenzi vocale.

Mai multe companii vor realiza ceasuri inteligente cu noua platforma. Sunt asteptate astfel de dispozitive de la LG Electronics – partenerul preferat de Google pentru seria Nexus, Motorola – fosta subsidiara a Google, preluata de curand de catre Lenovo, dar si HTC, Samsung si Asus vor urma aceasta cale.

Google experimenteaza deja si cu alt gen de dispozitive inteligente pe care utilizatorii sa le poarte, respectiv ochelarii Google Glass.


Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] Microsoft si-a dat seama ca, practic, are o cota de piata insignifianta pe segmentele de smartphone-uri si tablete si incearca sa dea un impuls producatorilor pentru a oferi gadgeturi cu propria sa platforma, dupa ce Android a ajuns sa domine cele doua zone tocmai pentru ca este oferit gratuit. Microsoft incearca sa contracareze in acest mod si sa cucereasca si „internetul lucrurilor“, dupa ce Google tocmai a anuntat initiativa Android Wear. […]

  2. […] executiv Larry Page nu este multumit doar cu adaugarea LG pe lista companiilor care vor produce astfel de dispozitive, si nu-i convine faptul ca Samsung foloseste tot mai mult Tizen. Potrivit The Information, Page s-a […]

  3. […] mentionat ca Google ofera acum si Android TV – pentru televizoare inteligente, cat si Android Wear – pentru gadgeturi „pret a porter“. Dar atat Samsung, cat si LG isi vad de propria cale, cu […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.