Google opreste efectuarea de noi comenzi pentru Nexus 7

Scris de

Cererea surprinzator de mare pentru Nexus 7, cu memorie interna de 16 GB, a prins Google pe picior gresit deoarece oficialii companiei se asteptau la comenzi mai numeroase pentru versiunea de 8 GB.

Nexus 7 de 16 GB costa 199 de dolari (comandat prin intermediu magazinului online Google Play) pentru comenzi in Marea Britanie si Statele Unite. Comenzile facute pana la sfarsitul saptamanii trecute vor fi onorate, insa scaderea stocurilor pentru Nexus 7 inseamna oprirea unor eventuale comenzi viitoare.

Modelul cu memorie interna de 8 GB, care costa 199 de dolari, figureaza ca fiind pe stoc, cu posibilitate de livrare in 3-5 zile lucratoare, in timp ce, la o eventuala comanda a celui de 16 GB, doritorii sunt anuntati ca vor primi un e-mail cand acesta va fi disponibil. Versiunea de 8 GB a Nexus 7 este vanduta doar prin intermediul magazinului detinut de Google, nu si de alti retaileri.

Cei de la Google s-au asteptat ca tableta cu memorie de 8 GB sa se vanda mai bine deoarece au luat in considerare ca cei care comanda Nexus 7 ar prefera ca majoritatea continutului detinut sa fie gazduit online. Totusi, cei mai multi cumparatori au preferat sa isi pastreze datele in propriile tablete si, cum acestea nu pot fi imbunatatite cu o memorie mai mare de 8 GB (in cazul acestui model), au fost nevoiti sa opteze pentru Nexus 7 cu memorie de 16 GB.

Astfel, Google se confrunta cu o problema la nivelul stocurilor pentru tableta si nu a emis, inca, niciun comunicat cu privire la vanzari. Principalii competitori ai Google se bazeaza  mai mult pe vanzarile in magazine offline, nu online. Din categoria tabletelor concurente sunt de luat in seama Kindle Fire, iPad si altele.

Tableta Nexus 7 de la Google a fost lansata pe 27 iunie si a inregistrat vanzari foarte mari. Acesta este primul model de tableta lansat de companie. Nexus 7 este produs de Asus, dupa specificatiile Google. Popularitatea tabletei Nexus 7 de 16 GB a alimentat suspiciunile conform carora este posibil ca Apple sa lanseze o varianta mini pentru iPad.

Autor: Andreea Badoiu

Sursa: The Guardian
Sursa foto: Digit.ru

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] lumea va urmari cum se descurca iPad in fata Nexus 7 de la Google, mai ales ca titanul cautarii are atat de multa cerere incat a blocat comenzile. Iar Amazon va lansa si ea o noua generatie pentru Kindle Fire. Si atat Amazon cat si Google […]

  2. […] Google si Asus au demonstrat ca se poate face o tableta Android care sa prinda la public, iata ca si Acer urmeaza aceeasi logica. Dispozitivul are un ecran de 7 inci cu rezolutie 1024 x […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.