Google + permite inregistrarea libera a utilizatorilor

Scris de

Google+Oricine isi poate deschide un cont pe Google +, dupa ce astazi reteaua de socialiare a renuntat la inregistrarea pe baza de invitatii.

Dupa o perioada de probe de aproximativ 90 de zile, cei de la Google au adus in jur de 100 de imbunatatiri si noi functionalitati al acestui serviciu. In tot acest timp, cei interesati de noua retea de socializare isi puteau crea un profil pe Google + doar daca primeau o invitatie de la un membru deja existent. Aceasta actiune a fost initial criticata, cei mai multi fiind nemultumiti ca nu au putut accesa site-ul din primele zile de la lansare. Cu toate acestea, Google + a atins numarul de 25 de milioane de utilizatori, fiind reteau de socializare cu ce mai rapida ascensiune din istorie.

Printre noile functii lansate o data cu liberul acces al utilizatorilor regasim si posibilitatea de a realiza “hangouts” pe telefonul mobil ce are instalat sistemul de operare Android 2.3 sau o alta versiune mai recenta. Aplicatia ofera posibilitatea de a realiza conferinte video intre prieteni. Cei de la Google au precizat ca in scurt timp va fi lansata si versiunea pentru Iphone. Au fost lansate si asa numitele “hangouts extras” prin care un anumit grup de prieteni poate vizualiza acelasi ecran prin functia “screensharing”, poate contribui la acelasi document word cu ajutorul “Google Docs” si altele.

Dupa lungi asteptari a fost lansata si functia de cautare din Google + avand posibilitatea de a returna nu doar persoane relevante din retea, ci si informatii populare de pe internet.

Inca de la inceput Google+ a fost o amenintare serioasa pentru retelele sociale deja existente, iar functiile implementate de acesta au fost imediat adaptate si de catre Facebook, cea mai importanta retea sociala la momentul actual cu un numar de utilizatori de aproximativ 750 milioane. Avand in vedere diferenta mare dintre numarul utilizatorilor, batalia dintre Facebook si Google+ este practic inexistenta. Astazi, Facebook a schimbat modul in care functioneaza fluxul de stiri (News Feed), ca un raspuns la actiunile celor de la Google, dupa ce introdusese in recent listele care functioneaza pe acelasi sistem ca Circles de la compania concurenta.

Autor: Lucian Rotaru

Sursa: Google Blog
Sursa foto: Google Blog

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.