Google redeseneaza Chrome OS si aduce taskbar, launchpad si ferestre multiple

Scris de

Google reinventeaza Chrome OS si il face sa semene mai mult a … sistem de operare, nu doar a browser.

Gigantul cautarii pe internet a adus in versiunea pentru dezvoltatori a Chrome OS interfata Aura UI, cu accelerare hardware si manager de ferestre multiple. Astfel, acum nu mai e necesar sa desfasori orice activitate in browser, ci se pot deschide noi ferestre care sa se suprapuna. De asemenea, apar un taskbar in stilul Windows sau Linux, ca si un app launcher, asemanator cu Launchpad.
Scopul Aura UI este de a folosi accelerarea hardware pentru sarcini care necesita mai multa putere de calcul, precum tranzitii animate si efecte, ca si o flexibilitate mai mare. Alte imbunatatiri se gasesc la nivelul playerelor audio/video, suport pentru fisiere tar, gz, si bzip2, si suport multi-monitor.

In aceasta faza, Chrome OS aproape ca va arata ca orice alt sistem de operare clasic, insa e de notat ca aplicatiile inca se deschid in tab-uri de browser, nu sunt de sine statatoare.
Utilizatorii vor fi mai familiarizati cu noua infatisare si ar putea fi imbolditi sa cumpere gadgeturi cu noul sistem de operare, mai ales ca, per total, exista mai multa functionalitate.

Asteptam ca Google sa se concentreze acum tot mai mult pe Chrome OS dupa ce Android a ajuns prima platforma pentru smartphone-uri si, in acest ritm, in cativa ani am putea avea un concurent la acelasi nivel cu Windows pe platforma x86. Deocamdata, Chrome OS este prezent doar pe doua chromebook-uri de la Acer si Samsung.

Sursa: The Verge
Sursa foto: TechCrunch

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] de milimetri grosime si cantareste doar 1,1 kilograme. Gadgetul ruleaza Chrome OS, care este insa mult schimbat in bine fata de versiunea originala. Sistemul de operare este integrat cu toate serviciile si aplicatiile Google, insa aplicatiile sunt […]

  2. […] il face pe cloud computing. Nu ruleaza decat extensii si aplicatii web, insa in ultimii ani Google l-a tot rafinat si a adaugat facilitati. Si nu costa nimic. Initial, doar Acer si Samsung au lansat chromebook-uri. Ba laptopuri bazate pe […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.