Greseala de un miliard de dolari a Intel

Scris de

Daca v-ati cumparat cumva in ultima luna vreun calculator sau laptop cu nou-lansatele procesoare quad-core Sandy Brigde, atunci aveti o problema.

Intel recheama toate calculatoarele echipate cu procesoare iCore de ultima generatie din cauza unei erori de design a chipsetului, operatiune care va costa compania aproape un miliard de dolari in venituri pierdute si reparatii.

Problema nu este cu procesorul in sine ci a chipsetului Cougar Point, care sprijina procesorul in lucru, si este legata de SATA. Mai precis, porturile SATA se pot degrada pana la afectarea totala a hardurilor sau a unitatilor DVD din calculatoare.
De asemenea, mai inseamna si ca rivalul Advanced Micro Devices (AMD) va avea teren liber o vreme cu Fusion, care imbina ca si iCore bazat pe Sandy Bridge, atat puterea de calcul cat si grafica in acelasi cip.

Compania a livrat circa 100.000 de chipseturi si a inceput sa primeasca plangeri legate de ele. A inceput sa le testeze saptamana trecuta iar inginerii sai au detectat problemele. In noaptea de 30 ianuarie a decis suspendarea livrarilor.

Societatea intentioneaza sa aduca noi chipseturi pe piata mai tarziu in februarie si asteapta sa reia productia la capacitate maxima pana in aprilie.
Actiunile Intel au fost suspendate de la tranzactionare o vreme la aflarea vestii.

Sursa: eWeek
Sursa foto: techxplosion.net

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.