HP raporteaza o mega-pierdere de 8,9 miliarde de dolari

Scris de

Hewlett-Packard, inca cel mai mare producator mondial de calculatoare, a postat o pierdere gigantica de 8,9 miliarde de dolari, dupa ce a fost fortata sa reevalueze achizitia de 13,9 miliarde de dolari a Electronic Data Systems Corp din 2008.

Veniturile au fost de 29,7 miliarde de dolari, putin sub estimarile Wall Street de 30,1 miliarde. De asemenea, compania se afla intr-un amplu proces de restructurare anuntat in luna mai, in care va disponibiliza pana in 2014 un numar de 27.000 din cei peste 300.000 de salariati pe care ii are la nivel global. Acest proces a produs si el pierderi.
Colosul vrea sa se reinventeze ca o companie axata pe software si servicii, cam cum este acum IBM si cum incearca sa ajunga si Dell. Si intr-o oarecare masura reuseste: veniturile din servicii au trecut pe primul loc, cu 8,8 miliarde de dolari fata de doar 8,6 miliarde de dolari aduse de divizia de computere. Si asta pentru ca aceasta din urma a consemnat o scadere de 10%, fata de un minus de doar 3% la servicii. Spre deosebire de cei doi colosi americani, Lenovo si Asus inca sunt pe crestere in zona PC-urilor.

Dar nu este totul numai negru. Caci aceasta reevaluare a activelor este doar pe hartie iar fara ea, compania ar fi avut un profit de 2 miliarde de dolari, o imbunatatire fata de cel de 1,6 miliarde raportat trimestrul trecut. HP a avut in acest trimestru un plus de 2,8 miliarde de dolari in privinta fluxului de numerar si a terminat perioada cu 9,9 miliarde de dolari in conturi.

Recent si Microsoft a raportat prima sa pierdere de cand e companie listata, tot din cauza unei achizitii aiurea.

Sursa: Reuters

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. alex says:

    Se intampla si la case mai mari!

  2. […] la urmatoarea problema: producatorii de calculatoare vor incepe sa aibe probleme tot mai mari. Deja Hewlett-Packard si Dell se indeparteaza tot mai mult de calculatoare si se reorienteaza catre servicii IT si […]

  3. […] al gigantului cu picioare de lut. Operatiunea vine la doar cateva luni dupa ce compania a postat o pierdere neta de 8,9 miliarde de dolari, ca urmare a rescrierii unei alte achizitii, cea de 13,9 miliarde de dolari a Electronic Data […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.