HTC a lansat smartphone-ul One, editie revizuita si adaugita

Scris de

Producatorul taiwanez HTC a lansat modelul One, editia 2014, acesta consemnand imbunatatiri la nivelul ecranului, camerei, procesorului, bateriei si sistemului de operare, dar pastrand designul modelului precedent.

Acesta are nume de cod M8, iar detaliile privind caracteristicile noului HTC One s-au tot scurs pe internet in ultimele luni si nu ofera mari surprize: ecranul Super-LCD 3 a fost marit de la 4,7 inci la 5 inci, insa rezolutia a fost pastrata la 1.920 x .1.080 pixeli, procesorul a fost schimbat cu un Snapdragon 801 de la Qualcomm, tactat la 2,3 GHz in SUA sau 2,5 GHz in Europa si Asia. Acesta este acompaniat de 2 GB de memorie RAM, iar pentru stocare exista optiuni de 16 si 32 GB. Carcasa este tot din aluminiu.

HTC a ascultat de doleantele utilizatorilor si a inclus acum posibilitatea folosirii unui card MicroSD cu o capacitate de 128 GB, iar capacitatea bateriei a fost marita de la 2.300 mAh la 2.600 mAh. De asemenea, exista si un mod “extrem” de economisire a energiei. Pentru conectivitate exista Bluetooth 4.0, WiFi dual-band 802.11 ac, conexiune LTE si un cip NFC.

Difuzoarele Boomsound au fost mentinute si imbunatatite, in timp ce camera de 4 “ultrapixeli” a fost revizuita prin adaugarea uneia secundare ce joaca rolul unui senzor de adancime. Softurile de editare a pozelor au suferit si ele adaugiri, iar acum exista si un al doilea blitz. De asemenea, exista acum si un efect 3D in fotografii.

Sistemul de operare a fost trecut la Android 4.4 KitKat, si se afla ascuns sub interfata Sense 6. Aceasta este numita de taiwanezi drept „al saselea simt“, dupa un joc de cuvinte din limba engleza (Sixth Sense-n.r.).
Imbucuratoare este folosirea butoanelor software aduse in Android de catre Google, eliminandu-se sistemul ciudat cu doua butoane capacitive introdus de HTC anul trecut, unde butonul Home era in partea dreapta…

Sistemul Blinkfeed a fost imbunatatit, iar acum telefonul dispune si de o serie de gesturi ce pot fi folosite: cu o glisare spre drepta pe ecranul oprit, telefonul intra direct in Blinkfeed, doua apasari duc la ecranul de deblocare, apasarea butoanelor de volum porneste automat camera.

Va fi disponibil in variante gri, argintiu si auriu. Costa 199 de dolari cu abonament pe doi ani si 649 de dolari fara contract. Google vinde si o versiune cu Androidul de baza, fara Sense 6, dar la 699 de dolari.

Modelul Desire 816, arma secreta

Compania are probleme din cauza scaderii vanzarilor, dar se bazeaza pe modelul de mijloc Desire 816, pentru care a primit deja comenzi care totalizeaza 1,6 milioane de unitati. Acesta are procesor quad-core Snapdragon 400, o cantitate de 1,5 GB de memorie, 8 GB pentru stocare, ecran de 5,5 inci cu rezolutie 1.280 x 720 pixeli si camera de 13 megapixeli. Acesta este, de altfel, un HTC One realizat din plastic.

De asemenea, societatea a lansat un telefon si cu cip ieftin Mediatek pentru a intra pe segmente din ce in ce mai mici de pret.


Sursa: Engadget
Sursa foto: Trusted Reviews

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ca HTC One M8 si Samsung Galaxy S5 au fost deja puse in vanzare nu prea mai ai ce sa astepti in materie de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.