HTC isi va proiecta propriile procesoare impreuna cu ST-Ericsson

Scris de

Satui de miliardele de dolari pe care le expediaza anual catre producatorul de procesoare Qualcomm, taiwanezii de la HTC vor sa copieze modelul Samsung, unde sud-coreenii realizeaza aproape orice componenta din propriile telefoane.

Astfel, HTC a semnat un “memorandum de cooperare” cu ST-Ericcson pentru a dezvolta impreuna un cip dedicat telefoanelor ieftine, scrie Engadget, care citeaza China Times. Acesta va fi lansat anul viitor. Pana recent, Qualcomm era furnizorul numarul unu pentru HTC, insa compania a adaugat Nvidia pe lista celor care ii furnizeaza procesoare. Cipurile quad-core Nvidia Tegra 3 se afla instalate pe versiunea internationala a super-telefonului One X. HTC se concentreaza mai mult pe pietele high-end si pe segmentul mediu, astfel ca dezvoltarea de cipuri pentru zona terminalelor ieftine semnaleaza o prezenta mai mare a companiei in acest domeniu pe viitor.

ST-Ericsson este o companie mixta intre producatorul suedez de echipamente telecom Ericsson si compania franceza STMicroelectronics, fiecare avand cate 50% din actiuni.
Problema e ca, din cauza declinului inregistrat in ultimii ani de catre Nokia si Sony Ericsson, veniturile ST-Ericsson au scazut cu 70% iar in cei trei ani de la crearea sa, compania a inregistrat in total pierderi de 2 miliarde de dolari. Forta companiei sta insa in modemurile sale.

Astazi, ST-Ericsson a anuntat ca va transfera inapoi catre STMicro unitatea de productie a procesoarelor. Compania este vazut drept un “activ strategic” de catre o serie de concurenti si potentiali cumparatori, precum Texas Instruments, Nvidia si chiar Intel, potrivit Reuters.

Pe langa Samsung, care isi produce in propriile fabrici procesoarele, mai exista o alta companie care a trecut in acelasi registru: Huawei. Chinezii au prezentat la Barcelona un super-telefon bazat pe propriile “silicoane”, Ascend D Quad. De asemenea, Apple realizeaza propriile designuri, care apoi sunt produse in fabricile Samsung.

Sursa: Engadget
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.