IBM: profit de 2,9 miliarde de dolari, in crestere cu 10%

Scris de

International Business Machines (IBM) a devenit un model de predictibilitate si soliditate financiara, care opereaza dupa un principiu simplu: cresteri mici de venituri, dar profituri mult mai mari.

Compania, cel mai mare furnizor de servicii IT din lume, a raportat azi un profit net de 2,9 miliarde de dolari, cu 10% mai mult decat primele trei luni din 2010. Veniturile gigantului au fost de 24,6 miliarde de dolari, in urcare cu doar 5% fata de cele 22,9 miliarde raportate in perioada aferenta din 2010.

Samuel Palmisano, directorul executiv al IBM, a declarat intr-un comunicat ca societatea a vazut “un moment excelent” in zonele de mare crestere, inclusiv afacerile de software inteligent si in tarile aflate in curs de dezvoltare.
Compania are rezultate puternice in majoritatea afacerilor sale, inclusiv hardware, dupa ce noua generatie de computere mainframe s-a vandut puternic. Veniturile din partea diviziei de mari computere au urcat cu 41%. Singurul semn de intrebare il constituie semnari mai putine pentru contracte la unitatea de servicii.

Doua dintre sectoarele pe care IBM se bazeaza pe cresteri puternice sunt cele de cloud-computing si organizarea datelor. Tehnologia cloud computing permite accesarea informatiei si resurselor unor calculatoare de la distanta, prin internet, de oriunde. IBM estimeaza ca acest sector va ajunge la 7 miliarde de dolari in veniturile companiei pana in 2015. IBM vrea sa ajute si companiile sa mineze si sa organizeze datele pentru uz , precum informatiile oferite de traficul de pe web, postarile pe retele sociale pentru a ghida vanzarile. Acestea se fac prin softuri analitice. IBM a cheltuit 14 miliarde de dolari in ultimii 5 ani pentru a achizitiona 25 de companii din domeniu.

Unitatea de softuri analitice contine 8.000 de consultanti si 200 de matematicieni. Super-computerul Watson, cel care a inghenuncheat umanitatea la un concurs de tipul “Stii si castigi”, este vazut de companie drept un succes in domeniul analitic. “N-am investit doar pentru a juca Stii si Castigi”, a declarat Mark Loughridge, directorul financiar al IBM. Tinta companiei este ca in 2015 divizia sa aduca 16 miliarde de dolari.

Sursa: New York Times
Sursa foto: llatech.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.