IBM vrea sa puna puterea supercomputerului Watson intr-un smartphone

Scris de

Il mai stiti cumva pe Watson? Il stiti, ala mic si albastru, care a batut cele mai bune specimene umane la Jeopardy.

Ei bine, dupa ce invins umanitatea, IBM e gata sa-i dea supercomputerului sau un nou rol: acela de a furniza informatii aplicatiilor mobile. Recent, IBM a creat Watson Business Group in cadrul companiei, iar acum gigantul american ofera dezvoltatorilor de aplicatii API-uri pentru a crea aplicatii bazate pe cloud, mai precis pe platforma sa de computing cognitiv.

Pe romaneste: daca esti programator si vrei sa ai o aplicatie mai complexa nu trebuie decat sa scrii codul, iar Watson va face calculele pentru tine si va transmite datele in timp real atunci cand o folosesti pe smartphone.

IBM lanseaza acum o competitie pentru cei care doresc sa foloseasca puterea supercomputerului sau. In urmatoarele trei luni, gigantul va primi aplicatiile care folosesc abilitatile unice ale lui Watson de analiza a datelor si procesare a limbajului, astfel incat sa avem la dispozitie unelte de neconceput. Si totul la doar o atingere distanta…

IBM spera ca aplicatiile “vor schimba modul in care consumatorii si companiile interactioneaza cu datele pe dispozitivele lor mobile”.

Watson deja ne-a schimbat perceptia asupra inteligentei artificiale. Pe langa celebrul concurs castigat, dracia a mai participat la tratarea cancerului si a “mers” la Citigroup pentru a da sfaturi despre portofolii si actiuni. Acum vrea sa ne faca smartphone-ul si mai destept…

Sursa: Engadget
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.