In curand vom avea transfer de bani prin Facebook

Scris de

facebook macbook airGigantul social Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, a cerut autoritatilor din Irlanda avizul pentru a deveni furnizor de servicii financiare, cererea vizand transferuri de bani si o platforma de tipul portofel electronic, scrie The Verge, care citeaza Financial Times.

Astfel, utilizatorii ar putea sa acceseze un portofel electronic gazduit de Facebook si sa efectueze plati sau transferuri de bani. Reteaua de socializare vizeaza in principal sumele transferate acasa de persoanele care lucreaza in strainatate. In Irlanda se afla sediul operatiunilor din Europa.

Facebook obtine acum marea majoritate a veniturilor din afisarea de reclama, dar si din jocurile pe care le gazduieste pe platforma sa online.

Pe de alta parte, Facebook este in urma rivalei de moarte Google, care a lansat de mai mult timp Google Wallet, desi succesul sau a fost limitat pana acum. Anul trecut, Google a anuntat posibilitatea e transfer de bani prin Gmail, operatiune mult mai indrazneata.

Recent si grupurile chineze Tencent si Alibaba, care domina cea mai mare piata online din lume dupa numarul de utilizatori, au anuntat intrarea pe segmentul platilor mobile. Tencent foloseste ca platforma aplicatia de mesagerie WeChat, in vreme ce Alibaba foloseste propria subsidiara Alipay pentru platile mobile. In fapt, Tencent si Alibaba au deja atat de mult succes incat au ajuns in conflict cu marile banci de stat din China. Ba chiar banca centrala a Chinei a propus o lege care sa limiteze drastic aceste plati.

Facebook are deja autorizatie pentru anumite tranzactii financiare in Statele Unite, reteaua de socializare procesand plati de la utilizatori catre dezvoltatorii de aplicatii.

Anul trecut, compania a procesat tranzactii financiare in valoare totala de 2,1 miliarde de dolari, cea mai mare parte provenind din jocuri video, potrivit raportarilor catre autoritatile americane. Facebook percepe un comision de pana la 30% pentru astfel de plati.

Sursa: The Verge
Sursa foto: www.bustle.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.