John Sculley: Apple ar trebui sa cumpere eBay

Scris de

Apple ar trebui sa isi foloseasca rezervele de bani cumparand eBay, achizitie care ar schimba fata comertului electronic din ziua de azi, considera fostul sef al companiei John Sculley.

Cum ar arata peisajul IT dupa o fuziune Apple-eBay? Retailerul Amazon.com, care domina acum comertul online, ar avea dintr-o data de furca daca punem la socoteala ca Apple are deja in tolba tehnologii ca senzorul cu amprenta de pe noul iPhone 5S, portofelul electronic Passbook, iar eBay detine PayPal.

eBay are acum o capitalizare de 70,3 miliarde de dolari, pe cand Apple are in conturi 147 de miliarde de dolari.

Pentru cine nu stie cine este John Sculley, acesta este fix fostul presedinte al consiliului de administratie al Apple care l-a alungat pe Steve Jobs in 1985 de la conducerea companiei pe care o fondase. Mai mult, Sculley a luat o serie de decizii care aproape au dus Apple in faliment.

Apple nu a cumparat niciodata companii mari, cele mai recente achizitii fiind Siri si Authentec, firma care sta in spatele tehnologiei folosite la senzorul cu amprenta.

Sculley crede ca Apple ar trebui sa-l ignore pe Carl Icahn, un investitor care a achizitionat o cota semnificativa de actiuni la gigantul electronicelor si care este renumit ca pune presiune pe companii. Icahn cere ca Apple sa acorde dividende mai mari si sa creasca rascumpararile de actiuni. Icahn a fost si in spatele spargerii Motorola in doua societati, entitatea care produce smartphone-uri sfarsind in curtea Google.

Pe de alta parte, fostul sef al Apple crede ca societatea ar trebui sa isi schimbe strategia de crestere.

Sursa: T3
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] acum cateva zile dadea sfaturi celor de la Apple, companie pe care a condus-o din 1983 pana in 1993, sa cumpere Ebay, acum iata ca revine in forta. Cu […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.