Kindle si Nook lupta pentru atentie in umbra iPad

Scris de

Acum doua zile, The Man Himself, Steve Jobs, a prezentat caracteristicile noului sistem de operare iPhone OS 4. In timp ce compania a vandut 450.000 de exemplare de iPad online si prin retaileri, doua produse incearca sa urce in inimile clientilor.

In ciuda ingrijorarilor privind performantele iPad, sau lipsa lor, se pare ca fanaticii Apple sunt multi si ar cumpara orice de la companie atata timp cat poarta logo-ul sau. Iar acesta este motivul pentru care Amazon si Barnes & Noble si-au dat seama ca trebuie sa devina ofensivi in marketing pentru produsele lor, cititoarele digitale Kindle si Nook.

Desi niciuna dintre cele doua companii nu a dat publicitatii cifra vanzarilor pentru produsele lor,  cei doi retaileri vad pericolul reprezentat de tableta Apple pentru ei cat si pentru toata piata de cititoare digitale. Cele doua companii deja au incercat sa joace cuminte, dezvoltand aplicatii pentru iPad, dar acum vin cu adevaratele tunuri: reclama in care ataca concurenta si o prezinta mai mare in magazinele de retail reale, asa-numitele brick-and-mortar.

Atac subtil la iPad

In timp ce Jobs prezenta frumusetile ecranelor Apple joi, Amazon rula o promotie la Kindle pe propria pagina de internet. Reclama spunea ca Kindle este “usor de citit, chiar si in lumina soarelui”. Ce are asta de a face cu iPad? Pai in primul rand, utilizatorii au reclamat probleme cu cititul in circumstante normale pe taleta Apple, care ar fi un adevarat cosmar, dupa cum arata numeroase review-uri ale produsului. Plus ca produsul se supra-incinge si se inchide cand e folosit in soare. Asa ca cam gata cu cititul pe plaja. Dar Amazon nu se opreste aici si va trimite produsul in retelele de retail Target pentru ca clientii sa-l poata testa fizic. Potrivit listei inventarului, Kindle va debuta in rafuri pe 25 aprilie.
In acelasi timp, Barnes & Noble va trimite produsul sau, Nook, in magazinele Best Buy din 18 aprilie. Apple poate ca a furat laurii o data cu lansarea iPad, dar Amazon si Barnes & Noble nu isi asteapta fara riposta sfarsitul.

Sursa: www.minyanville.com
Sursa foto: www.minyanville.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] nu sunt probleme de productie iar compania pur si simplu a subestimat cat de popular va fi gagetul. Vanzarile Apple pentru prima zi (3 aprilie) au depasit 300.000 de bucati iar pentru prima saptamana au […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.