Lenovo, Karbon, Gionee si Xolo Lava vor produce smartphone-uri Windows Phone

Scris de

Microsoft a facut un tur de forta la Mobile World Congress 2014 si a anuntat o serie de noi parteneri pentru sistemul sau de operare Windows Phone.

Daca existau pana acum dubii cu privire la disponibilitatea companiilor de a realiza dispozitive pe aceasta platforma, mai ales ca Microsoft va cumpara divizia de telefonie a Nokia, care aconteaza peste 80% din cota de piata a telefoanelor cu Windows Phone, in special datorita succesului avut cu Lumia 520 si variantele sale.

Ei bine, nu. La Barcelona, Microsoft a anuntat o serie de noi parteneri: Lenovo sare imediat in ochi, mai ales ca tocmai ce va termina de achizitionat Motorola, alaturi de mai vechii parteneri Huawei si ZTE, dar si de o serie de surprize.

Spre exemplu, apar pe lista si LG Electronics si HTC, desi, anterior oficialii LG anuntau ca nu vor mai lansa noi modele de smartphone-uri Windows Phone. Ceea ce e logic, deoarece parteneriatul cu Google a adus atat productia ultimelor doua generatii de Nexus, cat si succesul in zona Android, LG ajungand in topul producatorilor. Iar acum se zvoneste ca ar realiza si un ceas inteligent cu Google.
Cat despre HTC, productia de dispozitive Windows Phone nu a fost decat o gaura in care taiwanezii au tot ingropat bani fara sa aiba vreun succes. Anterior, pe internet aparusera informatii ca Microsoft a cerut HTC “sa puna Windows pe telefoanele sale Android”.

Marea surpriza a Microsoft o constituie prezenta producatorilor indieni Karbonn si Xolo Lava si a chinezilor de la Gionee – care acum realizeaza cel mai subtire smartphone din lume. De asemenea, si Foxconn este trecut pe lista, dar nu se cunoaste daca va produce telefoane in mod independent sau pentru alte firme.

Ceea ce inseamna ca Microsoft incearca ducerea telefoanelor Windows la niveluri de pret si mai scazute pentru a acumula cota de piata si o ofensiva pe sectorul statelor emergente.

De altfel, Microsoft a mai anuntat ca sistemul de operare suporta acum cipurile Snapdragon 400 si Snapdragon 200, iar sistemul de operare Windows Phone 8.1 va suporta meniu pe ecran, eliminandu-se nevoia unor butoane capacitive hardware. Acest lucru va scadea costurile de productie, putand fi usor adaptat orice design Android pentru a fi trecut la Windows Phone.

Sa vedem cat timp le va conveni companiilor respective sa concureze cu Microsoft pe aceeasi felie mica de piata. Deocamdata, oficialii Microsoft nu sunt foarte incantati de faptul ca Nokia va scoate pe piata un telefon Android

Sursa: Engadget
Sursa foto: Electronista

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Stiinta & Tehnica « Lenovo, Karbon, Gionee si Xolo Lava vor produce smartphone-uri Windows Phone […]

  2. […] sistemul de operare va fi oferit gratis, acum anunta un smartphone ieftin. Acest lucru inseamna ca Microsoft va marsa pe terminale ieftine pentru a creste popularitatea Windows Phone, urmand sa isi promoveze propriile softuri si servicii cloud prin acestea. Asta in conditiile in […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.