LG cumpara webOS de la HP pentru a-l integra in televizoare

Scris de

E viu si misca! Producatorul corean LG Electronics a anuntat ca achizitionat sistemul de operare webOS de la Hewlett-Packard pentru a-l integra pe propriile televizoare inteligente.

Potrivit CNET, LG a achizitionat codul-sursa, patentele si a preluat si angajatii, intr-o tranzactie ale carei detalii financiare nu au fost prezentate. Cert este ca chipa webOS se va transfera in noile incinte ale LG din Silicon Valley.”Creeaza o noua cale pentru LG de a oferi o experienta intuitiva si servicii pe internet catre o intreaga gama de dispozitive electronice”, a declarat Skott Ahn, presedinte si director de tehnologie in cadrul conglomeratului corean. Exprimarea nu elimina complet posibilitatea lansarii de smartphone-uri si tablete noi cu webOS, insa e putin probabil ca LG sa schimbe Android cu webOS pe telefoanele sale inteligente, mai ales ca anul trecut Google i-a incredintat constructia Nexus 4.
Mai mult, vanzarile proprii de smartphone-uri Android cresc, spre deosebire de Windows Phone, care a fost o dezamagire pentru LG. La randul sau, HP a lansat ieri prima sa tableta Android.

La sfarsitul anului trecut au aparut zvonuri ca grupul corean va prezenta la CES 2013 un televizor cu sistem de operare webOS, insa nimic nu s-a concretizat. Totusi, macar o parte din zvonuri a fost adevarata.

WebOS a fost comparat inca de la lansare cu iOS de la Apple datorita usurintei in folosire si a experientei in utilizarea cardurilor, insa a ramas mai mereu o cenusareasa, atat in curtea Palm cat si in cei trei ani cat a stat in garajul HP.

Sursa: The Verge
Sursa foto: KnowYourMobile

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] ce e in trecut e in stanga, ce urmeaza sa vezi si ce aplicatii sa deschizi sunt pe partea dreapta. LG a achizitionat sistemul de operare de la Hewlett-Packard, dupa ce producatorul de calculatoare a cumparat, la randul sau, pionierul erei mobile in 2010, dar […]

  2. […] Culmea, dupa ce Palm a fost inchis, HP a facut open source parti din sistemul de operare, pentru ca mai apoi sa il vanda catre LG Electronics. Aceasta din urma integreaza deja webOS in televizoare si in curand va lansa ceasuri inteligente pe […]

  3. […] webOS a fost facut open source, dar pe urma a fost vandut catre LG Electronics, care l-a montat pe televizoarele sale inteligente. In final, si patentele Palm au fost vandute catre Qualcomm, cel mai mare producator de procesoare […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.