LG va prezenta primul telefon cu procesor Intel la CES

Scris de

Parteneriatul dintre LG Electronics si Intel are veleitati dincolo de domeniul televizoarelor, anuntat saptamana trecuta.

Cei doi giganti s-au aliat si in privinta smartphone-urilor, asa ca LG va prezenta la Consumer Electronics Show (CES) primul telefon cu procesor Intel, potrivit publicatiei Korea Times, citata de Boy Genius Report.
Dispozitivul va rula sistemul de operare Android de la Google iar creierul sau va fi noul cip Medfield al companiei. “Paul Otellini, directorul executiv al Intel va lansa primul smartphone Android folosind propriul nostru cip la CES”, a declarat Lee Hee-sung, seful Intel pentru Coreea de Sud.

Totusi, nu toata lumea e optimista despre viitorul LG cu gigantul semiconductorilor. “Personal, nu cred ca LG va lansa telefoane ruland software Android bazat pe vreo platforma Intel”, a spus un executiv al companiei care a tinut sa nu fie citat.
Este, insa, posibil acest fapt daca Intel va acorda catre LG subventii mari pentru promovarea dispozitivelor. Gadgetul va fi lansat la vanzare in luna martie.
Anterior LG era in carti pentru lansarea unui telefon pe platforma MeeGo, croita special de Nokia pentru cipuri Intel. Insa de cand finlandezii au renuntat sa mai investeasca in sistemul de operare, americanii si-au dat seama ca MeeGo nu are viitor, asa ca s-au reorientat spre Android, care beneficiaza acum de un boom in intreaga lume.

Consumer Electronics Show este un targ de electronice care va incepe pe 9 ianuarie in Las Vegas.

LG este dependenta de Intel si aproape intreaga sa gama de notebook-uri se bazeaza pe cipurile gigantului din Santa Clara. Intel ofera deseori bani pentru marketing producatorilor dispozitive care folosesc produsele sale. Aceasta “colaborare” ocoleste practicile anti-concurentiale, din moment ce Intel nu da banii direct pentru a produce dispozitivele in sine.

Afacerea arata bine pe hartie pentru LG, insa e riscanta deoarece Intel nu are niciun fel de experienta pe zona mobila, acumuland pana acum doar esecuri. Intel s-a prins, insa, rapid ca sud-coreenii de la LG au probleme financiare in domeniul telefoanelor inteligente, cazand puternic in urma Samsung si Apple. Asa ca, in final, ambele parti castiga…

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: pcsmax.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.