Magazinul de aplicatii GetJar a fost cumparat de Sungy Mobile

Scris de

Chinezii de la Sungy Mobile au anuntat cumpararea magazinului online de aplicatii GetJar, unul dintre pionierii vanzarii digitale de aplicatii pe mai multe platforme, intre care Java, Symbian, BlackBerry sau Android.

Tranzactia se va realiza pentru 5,3 milioane de dolari in bani lichizi, urmand ca o serie de bonusuri sa fie oferite in cazul in care anumite performante vor fi indeplinite in actiuni la Sungy. Pretul final al tranzactiei ar putea ajunge, astfel, la peste 50 de milioane de dolari in acest caz.

Pentru cine nu stie, GetJar a fost unul dintre primele magazine care permiteau descarcarea de aplicatii pe telefoane. GetJar e bazata in San Francisco si si-a lansat afacere in 2004. A fost fondat in Lituania de catre Ilja Laurs si permitea distribuirea de aplicatii Java, BlackBerry sau Symbian.
Insa din 2007 iPhone a ajuns pe piata, iar Apple – cu modelul sau centralizat de distributie a aplicatiilor mobile – a schimbat asteptarile oamenilor.

Ulterior, GetJar s-a reorientat pe aplicatii Android. Sungy, pe de alta parte, este extrem de cunoscuta pentru „GO Launcher“, foarte popular pe smartphone-urile Android.

Chinezii au anuntat ca au dorit realizarea tranzactiei deoarece compania este interesata sa-si dezvolte serviciile de descoperire de aplicatii si pe cele de reclama oferita pe dispozitivele utilizatorilor.

Aceasta este prima achizitie internationala a Sungy Mobile.

Sursa: Silicon Valley Business Journal
Sursa foto: www.digitaltweaker.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.