Microsoft a facut profit de 6,62 miliarde de dolari, dar Windows o ia la vale

Scris de

Microsoft a produs venituri-record de 20,89 miliarde de dolari in ultimele trei luni iar profitul a stagnat la 6,62 miliarde de dolari.

Datele arata ca “vechea garda” inca o duce bine, insa sparte pe bucati, acestea arata prapastia care se casca sub picioarele gigantului: vanzarile de licente Windows scad, ca urmare a deturnarii preferintelor oamenilor catre tablete, a potopului din Thailanda care au redus productia de hard disk-uri si a crizei care face ca oamenii sa fie mai retinuti la achizitii. Partea pozitiva este ca serverele, Office si Xbox au performat bine.

Gartner a aratat ca pe livrarile de caldulatoare au scazut cu 1,4% in ultimul trimestrul din 2011, insa per total au terminat anul cu un plus de… 0,5%. In principal, netbook-urile – niste mini-laptopuri care ofera doar browsing si au o functionalitate limitata – sunt sub asediu din partea iPad.
Ca atare, nu este nicio surpria ca divizia Windows a Microsoft a inregistrat venituri mai mici cu 6%, pana la 4,74 miliarde de dolari. Compania a anuntat ca a vandut in total 525 milioane de licente Windows 7, fata de 400 de milioane anuntate in luna iulie 2011. Cu toate acestea, Microsoft a anuntat ca nu sunt perspective de imbunatatire a trendului.

Cel mai mult a produs divizia Business, care include suita Office, unde a venit o crestere de 3%, pana la 6,28 miliarde de dolari. In 18 luni de la lansare au fost vandute 200 de milioane de copii ale Office 2010. Cresterile cele mai mari au venit, insa, la Servere – 11%- pana la 4,77 miliarde de dolari si unitatea de Entertainment, unde a existat un boom de 15%, pana la 4,24 miliarde de dolari. Legat de aceasta din urma, gigantul a fost grijuliu sa anunte ca acum exista pe lume 66 de milioane de console Xbox 360 si 18 milioane de senzori Kinect.

De asemenea, divizia Online, care include motorul de cautare Bing, a inregistrat o crestere a veniturilor cu 10%, pana la 784 milioane de dolari, insa nu a precizat daca a inregistrat pierderi.

Microsoft pariaza mult pe viitorul Windows 8, nu doar pe zona de calculatoare ci ar trebui sa ii deschida drumul si pe tablete. In zona smartphone-urilor, compania asteapta ca vanzarile acestora sa urce, beneficiind de parteneriatul cu Nokia.

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: topwindows7themes.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.