Microsoft a patentat camera holografica din Star Trek

Scris de

Dintre toate tehnologiile prezente in Star Trek, pe langa navele invizibile ale romulanilor, cuburile borgilor si torpilele fotonice ale Federatiei, o alta tehnologie fascineaza multe minti.

Acesta este camera holografica, unde echipajul se retragea pentru a se recrea. Aici, sistemele puteau recompune orice scena si o faceau atat de realist incat te puteai rataci intr-o jungla “virtuala” sau te puteai da cu caiacul pe un rau rapid de munte.
Ei bine, Microsoft a cerut acum patent pe o metoda prin care jocurile vor deveni atat de imersive incat sa nu-ti mai dai seama care e realitatea. Gigantul din Redmond combina un sistem de gaming cu un ecran TV si cu o serie de proiectoare, astfel incat sa creeze imagini in jurul jucatorilor.
Astfel se poate proiecta o imagine la 360 de grade, inconjurand practic total gamerii.
Sistemul descrie o consola video conectata la ceea ce este numit “display ambiant”. Acesta va proiecta o imagine care pare ca inconjoara utilizatorul in orice directie s-ar intoarce.
Televizorul va fi in continuare elementul principal si va fi folosit impreuna cu imaginile periferice proiectate. Ideea este ca jucatorul se poate intoarce in stanga sau in dreapta si sa vada un inamic furisandu-se in tufisurile din spatele sau. Sau imaginati-va un joc in spatiu, in care observi stele, nebuloase, planete sau galaxii.

Patentul specifica faptul ca va fi folosita o camera cu senzori foarte sensibili impreuna cu un dispozitiv Kinect. Sistemul va “simti” cum arata camera pentru a putea proiecta imagini cat mai realiste.

Cel mai probabil vom putea vedea la lucru noua tehnologie pe viitorele console Xbox 720. Desi pe hartie suna foarte bine, asteptam sa vedem cat de clare sunt imaginile proiectate. Si, bineinteles, pretul.

Si uite asa ajungem incet-incet in Matrix

Update: Microsoft a prezentat o implementare a acestei idei la CES 2013. LA cat de avansat este totul, n-ar fi de mirare daca am vedea acest produs implementat in viitoarea generatie a consolelor sale, Xbox 720.

Sursa: Ars Technica
Sursa foto: Cracked

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] un prototip asemanator, numit Project Morpheus. De asemenea, Microsoft a prezentat demonstratii cu un sistem asemanator camerei holografice din Star Trek, care proiecteaza jocurile in camera in care se afla consola. Spre deosebire de Sony sau Microsoft, […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.