Microsoft inca o duce bine, dar Windows-ul o ia la vale

Scris de

cheap cialis

ht=”203″ />Microsoft a scos din palarie un profit net de 5,87 miliarde de dolari, cu 30% mai mare fata de acelasi trimestru din 2010, la venituri de 17,37 miliarde, un nou record.

Gigantul software a performat mai bine decat se asteptau analistii, insa deja se aprind luminitele rosii in privinta sistemului de operare Windows, aflat la al treilea trimestru de vanzari dezamagitoare.
Colosul a ajuns acum sa aiba lichiditati de 52,8 miliarde de dolari, dar asta nu se compara cu cele 76,2 miliarde de dolari tinute la pusculita de Apple. Microsoft a fost ajutata si de o reducere de taxe, ceea ce i-a permis sa economiseasca in jur de un miliard de dolari.
Dar Microsoft mai are o categorie speciala, numita “venituri necastigate”. Aici se aduna, in esenta, contractele pe termen lung pentru licente software cu mari companii multinationale, si sunt bani pe care mai mult ca sigur ii va vedea. Suma este si ea impresionanta: 17,1 miliarde de dolari.

Suita Office, “gasca cu oua de aur”

Divizia Office sta si ea foarte bine: venituri de 5,78 miliarde de dolari (+12%), din care un profit operational de 3,62 miliarde de dolari. Pe partea de servere, Microsoft a avut venituri de 4,64 miliarde de dolari (+12%) si un profit din operatiuni de 1,77 miliarde de dolari.

Xbox trece pe plus

Divizia Entertainment & Devices, care include consola Xbox 360, Kinect si jocurile a avut venituri de 1,49 miliarde de dolari, in urcare cu 30%. A inregistrat un profit operational de doar 32 de milioane de dolari, dar asta e bine, mai ales ca anul trecut inregistra in acelasi trimestru o pierdere de 172 milioane de dolari.

Windows scartaie

Marile probleme sunt insa la Windows si Bing. Divizia de Windows a avut venituri de 4,74 miliarde fata de o estimare de 4,88 miliarde de. Totusi, profitul operational de aici este de 2,94 miliarde de dolari.
Sistemul de operare Windows nu se ridica la inaltimea asteptarilor: a inregistrat o scadere de 1% intr-o perioada in care vanzarile de calculatoare au crescut cu 2-4% in toata lumea. Microsoft spune ca asta vine din cauza ca cresterea se intampla la un ritm de doua ori mai mare in tarile aflate in curs de dezvoltare si aici preturile sunt mai mici si pirateria mult mai in floare. Nimic despre canibalizarea facuta de iPad si alte tablete… Pe tot anul fiscal, scaderea Windows e de 2%.

Bing e cimitir financiar

In schimb, divizia Online, care include motorul de cautare Bing si portalul MSN a avut venituri de 662 milioane de dolari (+17%) fata de estimarile de 635 milioane de dolari. Problema e imensa, din moment ce pierderile diviziei au depasit inca o data veniturile, fiind de 728 milioane de dolari. Per total, in acest an fiscal, Microsoft a ingropat aici 2,53 miliarde de dolari. In ultimii trei ani fiscali, Microsoft a pierdut cu Bing 6,5 miliarde de dolari.

Sursa: The Business Insider
Sursa foto: The Business Insider

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.