Microsoft plateste aplicatiile pentru Windows Phone 7

Scris de

Cheap levitra for sale

ploads/microsoft-windows-phone-7-aplicatie-associated-press-150×150.jpg” alt=”” width=”150″ height=”150″ />Gigantul din Redmondt plateste dezvoltatorii pentru a realiza aplicatii mobile pentru viitoarea sa platforma Windows Phone 7 pentru a ajuta compania sa reduca distanta pe care a luat-o Apple cu App Store.

Microsoft ofera stimulente fiscale incepand de la unelte gratis sau dispozitive oferite gratuit pentru testarea aplicatiilor pana la fonduri pentru dezvoltarea de software si reclama, a declarat Todd Brix, senior director la Microsoft, care lucreaza cu dezvoltatorii de aplicatii.
In anumite cazuri, Microsoft ofera venituri garantate si va plati diferenta in cazul in care aplicatiile nu se vand la fel de bine pe cat se asteapta.

Microsoft isi reseteaza total sistemele de operatii mobile prin lansarea noului Windows Phone 7, care este total diferit de Windows Mobile 6.5. Acesta din urma s-a dovedit neputincios in fata avalansei conduse de iPhone-ul lui Apple, BlackBerry de la RIM sau Android de la Google. Desi a fost printre primele sisteme de operare din lumea mobila, acum se chinuie pe locul al patrulea. Ceea ce a indemnat Microsoft sa urmeze reteta succesului gasita de Apple: magazin de aplicatii, muzica sau filme sau relatii mai stranse cu producatorii hardware.
Microsoft a oprit recent productia telefoanelor Kin One si Kin Two, produse de japonezii de la Sharp, la doar doua luni dupa lansarea lor.

Filmul dezastrului

Microsoft pierde teren rapid in domeniul mobil si acum vrea sa accelereze recuperarea motivand financiar programatorii. Iar problema cu Windows Phone 7 este ca nicio aplicatie de pe versiunile precedente nu va merge, practic se ia totul de la zero. Dar analistii se asteapta sa fie greu deoarece compania a impus cerinte hardware oligatorii mari pe care trebuie sa le respecte fiecare telefon cu Windows Phone 7, indiferent de producator: procesor de minim 1GHz, minim 256 MB RAM, 8 GB card flash, procesor grafic separat, rezolutie WCGA (800×480), numai trei butoane (Start, Search si Back), camera de minim 5 megapixeli.

Microsoft a mai folosit acelasi gen de compensatii pentru precedentele versiuni de Windows Mobile, dar acum sumele oferite sunt mai mari. Windows aconta 6,9% din piata mondiala a smartphone-urilor in primul trimestru, in scadere cu o treime fata de cei 10,8% in trimestrul aferent din 2009, potrivit unui studiu al ABI. Livrarile de iPhone au urcat la 15,8% iar Android a ajuns la 9,9%.
Apple a vandut mai mult de 51 de milioane de iPhone-uri din 2007 pana acum si are 225.000 de aplicatii disponibile in App Store. Android a ajuns si el la 65.000.

Sursa: Business Week
Sursa foto: cdn.cbsi.com.au

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] deja gata: precum Facebook, Twitter si Netflix. Alti dezvoltatori mai asteapta, chiar daca Microsoft a promis subventii grase. Prin comparatie, Netflix nu va fi disponibil pe Android decat din 2011, chiar daca platforma […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.