Microsoft smulge maruntis de la producatorii de tablete Coby si Aluratek

Scris de

Dupa ce anterior a semnat intelegeri prin care companii ca Samsung, LG, Acer sau HTC s-au obligat sa plateasca licente pentru patentele Microsoft, gigantul din Redmond s-a reorientat si catre jucatorii mai mici.

Asa s-a ajuns la sud-coreenii de la Pantech sau la taiwanezii de la Pegatron. Ei bine, portareii au batut si la alte usi iar acum a venit randul Coby si Aluratek, ilustri anonimi care produc dispozitive pe baza sistemului de operare Android.
Acestea realizeaza tablete ieftine iar acum vor trebui sa plateasca Microsoft sume de bani pentru “patentele” pe care Microsoft pretinde ca Android le incalca. Intelegerea acopera tabletele si e-readerele cu Android si Chrome OS. Evident, nicio vorba nu a tresarit legata de suma bruta pe fiecare dispozitiv ce va fi data de cele doua firme sau de procentul din pretul de vanzare.

Motorola este una dintre putinele companii care a rezistat “santajului” Microsoft si a ajuns sa se judece pe toate meleagurile lumii. Intr-unele a castigat victorii slipitoare, in altele a pierdut contra Microsoft. E de asteptat ca in curand sa ajunga la astfel de intelegeri si chinezii de la Huawei si ZTE Corp.

Microsoft incearca sa creasca pretul dispozitivelor Android pentru a face mai atragatoare utilizarea Windows in smartphone-uri si tablete. Android este produs de catre Google dar este oferit gratis companiilor dornice sa concureze Apple cu produse ce au functionalitate asemanatoare. Cu toate acestea, nici procesele intentate de Apple, nici hartuirea Microsoft nu impiedica Android sa ajunga la o cota de piata de circa 61% pe smartphone-uri. In sectorul tabletelor, insa, iPad domina autoritar, cu doua treimi din piata, insa cota Android a crescut putin in ultimii ani.

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.