Microsoft va lansa curand suita Office pentru iPad

Scris de

Actiunile Microsoft au ajuns ieri la cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, in urma informatiilor ca gigantul software va lansa in aceasta luna o versiune Office pentru iPad, care ar putea genera venituri de ordinul miliardelor de dolari.

Directorul general Satya Nadella ar fi programat lansarea pentru data de 27 martie. Potrivit informatiilordisponibile, o serie de functii vor fi oferite gratuit, in vreme ce programul poate fi imbunatatit la o versiune premium prin abonarea la Office 365.

Anterior, Microsoft a avut un diferend cu Apple in privinta sumelor pe care compania din Redmond urma sa le colecteze pentru serviciul sau de cloud computing SkyDrive, redenumit recent OneDrive. O versiune pentru iPhone exista deja.

Politica Apple taxeaza cu 30% sumele prin care dezvoltatorii de jocuri si aplicatii le obtin la vanzarea softurilor lor prin App Store. Problema ridicata de Microsoft era, insa, ca accesul la serviciul cloud se face pe mai multe dispozitive, nu doar pe gadgeturile cu sistem de operare iOS. Zilele trecute, Microsoft a lansat gratuit versiunea pentru Mac OS X a aplicatiei One Note, pentru a concura mai bine Evernote. Pe de alta parte, la aproape doi ani de la lansarea tabletelor Surface si a Windows 8, inca nu exista o versiune Office optimizata pentru propriile produse Microsoft…

Pe de alta parte, Microsoft trebuie sa echilibreze cu grija eforturile de promovare a serviciilor sale si a Office, mai ales ca, anterior, suita de productivitate era considerata un atu al companiei in atragerea de noi clienti pentru sistemul de operare Windows. Practic, Microsoft se afla blocata intre doua alegeri: fie mentine Office pentru Windows 8, Windows RT si Windows Phone 8 si risca sa piarda miliarde de dolari in fata competitorilor care acceseaza aceste piete, deoarece iPad este cea mai populara tableta, fie le ofera pe toata sistemele de operare si risca sa afecteze vanzarile Windows sau ale laptopurilor si tabletelor de pe aceasta platforma, strivite deja de popularitatea tot mai mare a dispozitivelor mobile.

Actiunile Microsoft au urcat ieri cu pana la 5% in urma informatiilor, la 39,9 dolari pe unitate, adaugand 15 miliarde de dolari la capitalizarea de piata a grupului.

De la numirea in functia de director general a lui Satya Nadella, pe 4 februarie, titlurile Microsoft au crescut cu circa 10%. Ultima oara cand actiunile Microsoft au atins 40 de dolari pe unitate a fost in iulie 2000.

In prima zi a mandatului sau, Nadella a subliniat concentrarea Microsoft pe dispozitive si servicii cloud, trasata, de altfel, inca de anul trecut de catre fostul director general Steve Ballmer.

Sursa: The Verge
Sursa foto: yablyk.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.