NEC se retrage de pe piata smartphone-urilor

Scris de

Concurenta e buna pentru consumatori pentru ca duce la scaderea preturilor pentru produse si servicii. Dar pentru companii, cand concurenta e prea dura, survin pierderile si apar problemele.

Gigantul japonez NEC a decis sa se retraga de pe piata smartphone-urilor, citand scaderea vanzarilor si o competitie tot mai acerba in acest spatiu. Pe de alta parte, compania va produce in continuare tablete si se concentreaza pe “solutii sociale de afaceri” (Social Solutions Business -nr), bazate pe informatie si tehnologii de comunicatie.
Compania a mai anuntat ca va asigura in continuare service-ul pentru dispozitivele lansate pana acum, plus ca va produce in continuare terminale conventionale.

NEC a fost odinioara cel mai mare producator din Japonia, iar acum este al doilea in privinta telefoanelor simple. Doar ca nu a avut mare succes in SUA, cea mai importanta piata din lume. In 2010, grupul a unificat diviziile de mobile cu Hitachi si Casio, cele mai multe smartphone-uri lansate purtand insa brandul Casio, chiar daca NEC detine 70% din actiunile companiei mixte.

Cele mai recente gadgeturi Android lansate de companie sunt Casio G’zOne Commando si NEC Terrain. Retragerea NEC poate fi interpretata si ca o alta fateta a mega-succesului avut de Samsung intre producatorii Android.

Probabil ca in curand vom vedea acelasi gen de plecari si printre producatorii de calculatoare, afectati de dezastrul reprezentat de Windows 8 si de popularitatea tot mai mare a tabletelor.

Sursa: Into Mobile
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.