Nintendo Wii a depasit Xbox One in saptamana dinaintea Craciunului

Scris de

Soc si groaza: vanzarile de console Nintendo Wii au depasit, la nivel global, vanzarile, Xbox One, lansata recent cu surle si trambite de catre Microsoft.

Informatia a fost publicata de cater Forbes, insa informatiile se bazeaza pe graficele si estimarile realizate de catre VGChartz. Potrivit datelor disponibile, japonezii de la Nintendo au vandut in saptamana de dinaintea Craciunului un numar de 319.860 console Wii U, in vreme ce Microsoft a comercializat doar 307.366 unitati Xbox One. In „razboiul consolelor“ conduce, insa, Sony Play Station 4, cu 656.655 bucati livrate sub brad.
Ce este trist atat pentru Microsoft, cat si pentru Nintendo este ca modelele de generatie veche le eclipseaza vanzarile. Astfel, Xbox 360 s-a vandut in 407.991 exemplare, iar Play Station 3 in 401.537 unitati.

Pe partea de console mobile Nintendo face legea: modelul 3DS cu 1.078.568 bucati livrate, in vreme ce PS Vita de la Sony se zbate aproape de anonimitate, cu doar 176.149 unitati.

Microsoft a sfeclit-o cu restrictiile si pretul

Daca stam sa observam zonele geografice de unde vin vanzarile, observam ca Sony a cucerit Europa, in vreme ce Nintendo si Microsoft au vanzari semnificative in zonele de bastina, respectiv Japonia si America de Nord. Pe de alta parte, Play Station 4 bate Xbox One inclusiv in SUA, ceea ce spune multe despre strategia Microsoft. Gigantul software a infuriat utilizatorii cand a anuntat initial ca nu va permite inchirierea si vanzarea jocurilor la mana a doua, dar pe urma a revenit ca urmare a reactiei negative a publicului. In final, utilizatorii au mai fost suparati inca o data din cauza pretului mai mare fata de Play Station 4, de 500 de dolari fata de 400 de dolari.

Nintendo mai are o sansa

Partea surprinzatoare este cea legata de Nintendo, deoarece compania si-a lansat noua generatie de console de joc inca de anul trecut si nu a inregistrat vanzari stralucite. Mai mult, analistii s-au grabit sa spuna ca Wii U nu va avea succes, iar compania se va stinge, urmand a fi fortata sa isi vanda jocurile care au facut-o celebra (Mario, Donkey Kong, Legend of Zelda etc) pe platforme ca iOS sau Android.

Cat despre motivele care au atras cumparatorii, cel mai probabil au de-a face cu numarul mai mare de jocuri disponibil decat la rivali din cauza timpului mai indelungat de cand e pe piata. La care se adauga faptul ca Nintendo tinteste oricum alta piata: daca Sony si Microsoft tintesc gamerii, Nintendo se orienteaza mai mult pe zona de jocuri pentru copii si casual.

Sursa: Forbes
Sursa foto: NBC News

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.