Nokia a falsificat o reclama despre camera Pureview de pe Lumia 920

Scris de

Dupa mega-lansarea de ieri, Nokia o ia de la capat cu noi telefoane, servicii, aplicatii si sperante. Si cu noi boacane.

Intr-una din reclamele care promoveaza cat de buna e camera de 8,7 megapixeli cu tehnologia PureView de pe modelul de top, Lumia 920, se observa o reflectie care arata cat se poate de clar ca scena respectiva nu a fost filmata de nicio culoare cu telefonul respectiv. Dupa ce scena a devenit celebra pe internet, Nokia nu a avut ce face si a recunoscut ca a falsificat reclama. In incercarea de a recastiga increderea consumatorilor, compania chiar si-a cerut scuze si apoi a furnizat materialul real filmat cu telefonul, ci cu o camera profesionala. Desigur, nu inainte ca sa pretinda ca niciodata nu a spus ca filmuletul este o demonstratie a PureView, ci a tehnologiei de stabilizare optica a imaginii. Aceasta fiind si ea, la randul ei, o minciuna sfruntata, dupa cum a demonstrat Gizmodo.

Nu e prima oara cand finlandezilor li se intampla asa ceva. La cateva zile de la lansarea Lumia 900 din aprilie, compania a fost faultata de un bug software care dezactiva conexiunea WiFi. Atunci, Nokia a redus agresiv pretul aparatului cu 100 de dolari.

In fapt, Boy Genius Report nota in august o alta “mascarada” a Nokia: faptul ca mascheaza linia de telefoane Asha drept smartphone-uri, desi acestea sunt doar niste terminale simple, bazate pe vechiul S40. Telefoanele Asha au ecran tactil, browser, email, aplicatii social media, jocuri si camera iar acestea pacalesc consumatorii ca au un “smartphone” in adevaratul sens al cuvantului.

Si daca stam sa ne gandim mai bine, inainte de asta Nokia se tot lauda ca Symbian poate face orice e in stare iPhone. Si tot fara sa se bazeze pe nimic. Dar hei, asta se intampla si la case mai mari: Apple a fost data in judecata pe motiv ca Siri nu functioneaza ca-n reclame, in vreme ce Intel si-a falsificat o demonstratie de procesoare Ivy Bridge

Sursa: The Verge
Sursa foto: Symbian Tweet

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Stiinta & Tehnica « Nokia a falsificat o reclama despre camera Pureview de pe Lumia 920 […]

  2. […] Pacat ca Lumia cantareste cat o caramida… In plus, parca n-as crede nici marketingul de la Nokia, cel putin pana la o testare independenta, dupa ce nordicii tocmai ce au fost si ei prinsi cu filmulete false in privinta camerei PureView. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.