Nokia ar putea trece la Windows Phone 7

Scris de

cialis cheapest

Compania finlandeza ia in considerare realizarea de smartphone-uri care sa fie insufletite de Windows Phone 7, sistemul de operare ce va fi lansat peste o luna de Microsoft.

Potrivit unei surse citate de VentureBeat, directorul executiv Stephen Elop a primit unda verde din partea consiliului de administratie sa ia in considerare toate optiunile, inclusiv o schimbare puternica a strategiei companiei in privinta software-ului.
Nokia e cel mai mare producator de telefoane din lume si sustine Symbian, lansand recent o serie de noi telefoane. Numai ca majoritatea mobilelor sale sunt “dumbphones”, adica telefoane idioate, in vreme ce compania este exclusa incet dar sigur de pe piata terminalelor inteligente de competitori precum iPhone sau Android.

Nokia dezvolta si cu Intel platforma MeeGo, care va insufleti gama de telefoane scumpe ale nordicilor. Cum exista un eveniment programat in noiembrie, este foarte posibil ca Nokia sa prezinte primul smartphone cu MeeGo atunci. Dar e prea putin si prea tarziu.

O schimbare catre Windows Phone 7 are sens pentru Nokia. Directorul Elop tocmai ce a venit de la Microsoft. In plus ambele companii se pot ajuta una pe alta: Nokia produce multe telefoane, dar “tampite” iar cota de piata a Microsoft scade dramatic, chiar daca are o noua platforma gata. Nokia ar putea avea multa influenta in lumea Microsoft, pe cand in lumea Android ar intra la categoria “si altii” dupa ce HTC, Motorola si Samsung au creat de mult aparate cu sistemul Google si deja sunt foarte avansate. Microsoft ar beneficia de o revigorare a cotei de piata. Pe de alta parte, Nokia nu s-ar mai chinui atata cu Ovi Store, magazinul sau de aplicatii, care are doar 11.000 de programe. Comparativ cu cele 250.000 din App Store-ul de la Apple sau cele aproape 100.000 din Android Market, e evident ca dezvoltatorii nu dau navala.
O trecere la Win Pho 7 ar permite Nokia sa se concentreze pe serviciile sale, cum ar fi hartile.

Sursa: Intomobile.com
Sursa foto: wmpoweruser.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.