Nokia opreste oficial suportul pentru aplicatii Symbian si MeeGo

Scris de

Dragelor si dragilor, iata primul fruct al al achizitiei diviziei de telefoane a Nokia de catre Microsoft: inchiderea suportului pentru sistemele de operare Symbian si MeeGo.

Compania finlandeza a anuntat vestea pe Twitter: “Asta a fost tot; am fost inchisi oficial. Multumim tuturor pentru anii trecuti!”, a scris echipa Symbian pe reteaua de microblogging.

Nokia a anuntat in octombrie ca nu va mai accepta noi aplicatii sau update-uri la cele existente incepand cu acest an. La mai putin de o luna dupa ce Microsoft a cumparat divizia de dispozitive si servicii a Nokia pentru 5,4 miliarde de euro, Nokia a anuntat ca dezvoltatorii Symbian au la dispozitie pana la 1 ianuarie 2014 sa ofere update-urile finale pentru aplicatiile existente.

Dezvoltatorii vor putea oferi update-uri prin servere private.

Acum ca magazinele virtuale MeeGo si Symbian sunt suspendate, compania se va axa pe Windows Phone si linia Asha, sperand ca dezvoltatorii vor face trecerea la acestea.

De asta trebuie sa fie foarte frustrant sa fii client Nokia in zilele astea: daca ti-ai luat un Nokia 808 PureView in vara trecuta sau un N9 pe baza de MeeGo ai toate motivele sa intrebe compania cum de nu are suport pentru un produs cumparat doar de sase luni?

Sursa: Tech Spot
Sursa foto: blog.steventroughtonsmith.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.