nVidia: Google este “un pic in urma Apple” la tablete

Scris de

Android in sus, Android in jos… Ei bine, nu este chiar asa. Google este “putin in urma Apple” in domeniul tabletelor, a declarat Jen-Hsun Huang, directorul executiv al nVidia.

El a spus ca munca pe care Google a facut-o pentru a optimiza Android pentru tablete este “chiar uimitoare” dar a mentionat de doua ori ca societatea este “un pic in urma” in a aduce un produs care sa concureze cu iPad. Iar atunci cand aste se va produce, nVidia si partenerii sai vor putea vanda dispozitive bazate pe procesoarele sale dual-core Tegra 2.

“Acum e nevoie de ceva absolut maret pentru a concura cu iPad si iPhone, dupa cum stim. Deoarece ambele aceste dispozitive sunt chiar uimitoare. Si asa e nevoie de ceva cu adevarat remarcabil pentru a concura impotriva. Cred ca Andy (Andy Rubin – vicepresedinte Google responsabil de Android, nr) si toti partenerii nostri din lume lucreaza la asta si vor aduce un produs bun”, a spus Huang.

Remarcile sale vin dupa ce planurile Google si nVidia de a lansa tablete in acest an au fost intarziate. Companii precum Compal si ICD au aratat tablete cu Android si procesoare Tegra 2 inca din ianuarie, dar prima tableta cu adevarat pentru utilizatori a fost Samsung Galaxy Tab. Livrarile acesteia au inceput abia in septembrie. Un alt gadget cu Tegra 2, Toshiba Folio 100, a sosit pe piata abia saptamana trecuta.
Acest interval lung de aproape un an a dat ocazia Apple sa anunte, sa livreze si sa aiba vanzari-record pentru iPad, care detine 95% din piata tabletelor. Cota Apple e asteptata sa scada, din moment ce atat LG va lansa Optimus Pad, dar si HTC si Motorola vor lansa tablete, cel mai probabil la Consumer Electronics Show (CES) din ianuarie.

Problema este ca Samsung Galaxy Tab ruleaza Android 2.2 iar Google a spus clar ca acesta nu e optimizat pentru ecrane mari. Google va lansa curand Gingerbread (Android 2.3) dar adevarata versiune de tablete este Honeycomb (Android 3.0). Iar planurile marilor producatori mondiali sunt intarziate pana ce Google prezinta noua versiune a sistemului de operare si o tableta cu acesta ruland.

Sursa: IntoMobile
Sursa foto: IntoMobile

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.