O companie a inventat bateria de smartphone care se incarca in 30 de secunde

Scris de

storedot baterie nanocristaleO firma din Israel, numita StoreDot, a prezentat o baterie de smartphone care se incarca complet in 30 de secunde.

Aceasta a aratat la conferinta Think Next, organizata la Tel Aviv, un model de Samsung Galaxy S4, care a trecut de la baterie aproape „moarta“ pana la o incarcare completa in doar 26 de secunde. Bateria foloseste materiale bio-organice care utilizeaza o serie de nano-cristale. Acestea sunt descrise de catre StoreDot drept „sfere robuste si stabile“ si au 2,1 nanometri in diametru. Acestea sunt realizate din peptide, un soi de molecule.

Trebuie mentionat, insa, ca bateria utilizata este de marimea unui pachet de tigari, fiind, astfel, foarte groasa. Numai ca Dr. Dorn Myersdorf, fondatorul companiei, se asteapta sa poata integra o astfel de baterie intr-un telefon in decurs de un an de zile, iar in trei ani sa aiba deja un produs gata de comercializat.

Echipa a folosit aceeasi tehnologie a nano-cristalelor pentru a crea si memorii de trei ori mai rapide decat cele flash, dar si o alternativa non-toxica la ecranele cu cadmium de azi.

Problema e ca producerea acestor baterii va fi cu 30-40% mai costisitoare, iar produsul final va fi de doua ori mai scump decat cele aflate acum pe piata.

Sursa: BBC News
Sursa foto: BBC News

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.