O sa avem si un “razboi al tabletelor”, dar la anul

Scris de

Cu toate ca acum doua saptamani a fost lansata tableta Samsung Galaxy Tab, pana la urma batalia tabletelor se amana pentru 2011.

Lenovo tocmai ce a anuntat ca LePad nu va veni pe piata pana in 2011, LG si-a intarziat lansarea tabletei Optimus la fel iar acelasi lucru e valabil si pentru Asus. Ambele companii asteapta lansarea sistemului de operare Android Honeycomb (3.0), care va fi proiectat special pentru astfel de gadgeturi. Intre timp, BlackBerry PlayBook de la Research in Motion (RIM) si PalmPad de la HP vor astepta si ele pana la inceputul anului viitor.

Dar asta nu inseamna ca nu exista competitori: Samsung vrea sa vanda un milion de Galaxy Tab, care ruleaza Android 2.2, in ultimele doua luni. Dell are si ea in vanzare de cateva luni Streak, despre care nu stiu sa-i spun daca e tableta sau un mega-telefon, din moment ce are ecran de 5 inci.

Problema producatorilor este cat de mult pot sa astepte: sa lanseze un gadget asa cum a facut-o Samsung sau sa vina cu un produs matur din prima dar sa riste ca Apple sa-i ia prin surprindere cu iPad 2?

Iar problemele intampinate de Galaxy Tab ilustreaza exact problema respectiva: este o platforma solida dar aplicatiile nu sunt programate pentru ecrane de dimensiuni mari. Recent, New York Times scria in review-ul despre Galaxy Tab ca la navigarea pe net browserul deschide automat pagina de mobil si nu pe cea intreaga de net, cum ar fi fost normal.
iPad are o cota de 95% pe piata tabletelor. Saptamana trecuta si seful nVidia spunea ca Google “este un pic in urma” Apple in domeniul tabletelor. nVidia spera ca procesoarele sale Tegra 2 sa fie creierul a cat mai multe tablete cu Android.

Sursa: GigaOm
Sursa foto: Gizmodo

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.