Oroare: Dell are impresia ca laptopurile sale ruleaza OS X

Scris de

Cine zicea ca doar Apple are un „camp de distorsionare a realitatii“? Producatorul de PC-uri Dell tocmai ce a facut cea mai mare gafa posibila de marketing: intr-o reclama la noul ultrabook Dell XPS 15 se arata cum laptopul cu pricina ruleaza atat Windows 8, cat si OS X.

Ceea ce, oricum, nu este posibil, deoarece doar MacBook-urile de la Apple ruleaza acest sistem de operare. Clipul a fost lansat in luna decembrie, insa abia zilele fanii au observat cum creatoarea de moda din imagini trece dintr-o singura miscare din ecranul de start al Windows 8 cu Live Tile-uri direct in aplicatii de OS X.

Desigur, e posibil ca Dell sa creeze un Hackintosh, dar nu poate spune asta oficial. Acestea sunt PC-uri care ruleaza versiuni piratate ale OS X. Hackintosh este posibil datorita faptului ca Apple a trecut in 2006 de la procesoarela Power la cele x86 de la Intel. Doar ca, in esenta, a rula Hackintosh pe un alt PC decat pe un Mac este echivalent cu piratarea…

Desigur, chiar tinta videoclipului realizat de Dell o constituie clientii fideli ai Apple deoarece domeniile „creative“ de genul arhitectura, editare foto, editare video, publicitatea sau designul sunt apanajul traditional al gigantului din Cupertino.

Apple a inchis clonele de Mac dupa revenirea lui Steve Jobs la companie in 1997. Totusi, fostul presedinte al Sony Kunitake Ando isi aminteste de o partida de golf desfasurata in Hawaii cu Jobs in care acesta ar fi declarat ca pentru linia de laptopuri stilate Sony VAIO el ar fi fost dispus sa faca o exceptie.

Ironia sortii este ca acum Red Star, sistemul de operare realizat de catre Coreea de Nord, imprumuta masiv de la OS X

Dupa toate ironiile dezlantuite pe forumuri, Dell a retras clipul de pe YouTube. Noroc ca The Verge a facut inainte propria copie…

Sursa: The Verge
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.