Pierdere de 4,4 miliarde de dolari la BlackBerry. Compania a anuntat un parteneriat cu Foxconn

Scris de

John Chen, directorul interimar al producatorului canadian de smartphone-uri BlackBerry, a anuntat o pierdere gigantica de 4,4 miliarde de dolari pentru cele trei luni incheiate la finele lunii noiembrie.

Din aceasta o portie imensa de 2,6 miliarde de dolari reprezinta telefoanele BlackBerry 10 nevandute si aflate in inventar, dar carora, intre timp, valoarea contabila le-a scazut.
Fara aceasta miscare de condei, compania a avut pierderi din exploatare 354 de milioane de dolari la venituri de 1,2 miliarde de dolari. Fata de acelasi trimestru de anul trecut, veniturile au scazut cu 56% daca luam in seama veniturile de 2,7 miliarde de dolari realizate atunci.

Compania a livrat acum retailerilor doar 1,9 milioane de smartphone-uri, comparativ cu 3,7 milioane in trimestrul anterior. De asemenea, din telefoanele deja trimiese anterior in lanturile partenere si vandute clientilor doar 1,1 milioane de bucati au fost cu BlackBerry 10, in timp ce restul pana la 4,3 milioane au fost dispozitive cu mai vechiul BlackBerry OS 7.

In fine, compania a anuntat ca a ajuns la 40 de milioane de utilizatori pentru versiunile de Android si iOS ale popularului BlackBerry Messenger. Firma va fi reorganizata in patru divizii: Servicii Enterprise, Mesagerie, QNX si Dispozitive.

BlackBerry a mai anuntat si un parteneriat pe cinci ani cu Foxconn, producatorul telefoanelor iPhone de la Apple. In principiu, taiwanezii vor prelua designul si productia de telefoane BlackBerry pe segmentul low-end, insa vor prelua si riscul asociat cu valoarea de inventar si deprecierea acestora. Primul telefon produs prin noul parteneriat va aparea in aprilie 2014 si este destinat pietei din Indonezia.
Partea canadiana va realiza in continuare smartphone-uri high-end.

BlackBerry are acum in conturi 3,2 miliarde de dolari.

Sursa: The Globe and Mail
Sursa foto: Pocket Lint

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Ovidiu says:

    Poate daca renuntau mai repede la butoanele fizice mai aveau o sansa.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.