Profit surprinzator de 5,1 miliarde de dolari pe intreg anul la Hewlett-Packard

Scris de

Hewlett-Packard (HP) a raportat un profit net de 5,1 miliarde de dolari pe intreg anul fiscal care tocmai s-a incheiat, fata de o pierdere gigantica de 12,6 miliarde de dolari anul trecut, cauzata de deprecierea inregistrata din cauza achizitiei Autonomy.

Compania a anuntat un profit net de 1,4 miliarde de dolari pe cel de-al patrulea trimestru fiscal a anului, incheiat la 31 octombrie, fata de o pierdere de 6,8 miliarde de dolari in aceeasi perioada din anul trecut.
Actiunile companiei sunt in crestere cu 8%, in urma anuntului. Veniturile gigantului au coborat usor in perioada anuntata, pana la la 29,1 miliarde de dolari, faţă de 29,9 miliarde de dolari. De asemenea, din cauza concurentei dure, marja de profit operational a companiei a scazut cu 1,4 puncte procentuale in al patrulea trimestru fiscal, la 9%.

HP a inregistrat cresteri in special in zonele unde vinde direct corporatiilor –servere si retelistica, insa in zona PC-urilor, imprimantelor si serviciilor de consultanta si suport tehnic afacerile au scazut.

Una calda, una rece

Per total, amestecand vanzarile catre companii cu cele catre consumatori, vanzarile diviziei de sisteme personale au urcat cu 2% daca analizam dupa numarul de unitati, unde desktop-urile au scazut cu 5%, dar cele de laptopuri au urcat cu 3%. Dupa cifra bruta, vanzarile diviziei au scazut cu 2%, dar este o mare diferenta fata de picajul de 11% din cel de-al treilea trimestru.
Cand numarul total de calculatoare livrate a scazut cu 8%, desktopurile avand un declin de 9%, iar notebook-urile de 14%.

HP, pe umerii careia se sprijina tot Silicon Valley, a fost total nepregatita de avansurile in domenii ca smartphone-uri, tablete si cloud computing, care i-au afectat zonele sale centrale.

Microsoft – competitor direct, prietenie cu Google

Mai nou, HP are un nou dusman: Microsoft, care a intrat pe piata tabletelor desi produce si sistemele de operare pentru ele. Iar de curand va livra si smartphone-uri, dupa achizitia diviziei de mobile de la Nokia.

Asa ca gigantul se reorienteaza catre Google: dupa o tura de tablete lansate cu Android, HP a lansat si chromebook-uri lucrand indeaproape cu gigantul serviciilor online.

Sursa: Market Watch
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.