Profitul eBay, topit de achizitii, insa compania supra-performeaza

Scris de

Ebay, gigantul platilor online, a anuntat aseara ca profitul sau pe cel de-al doilea trimestru a scazut cu 31% fata de anul trecut, din cauza costurilor cu achizitia de 2,4 miliarde de dolari a GSI Commerce.

Compania a raportat un profit net de 283,4 milioane de dolari, fata de 412,2 milioane in aceeasi perioada din 2010. Veniturile sale au crescut cu 25%, de la 2,2 miliarde de dolari la 2,8 miliarde. Media estimata de analisti era de 2,61 miliarde. Rezultatele au fost afectate de tranzactia cu GSI Commerce, care “a mancat” 256,5 milioane de dolari din profit.

Veniturile nete ale diviziei de plati, care include unitatea PayPal, au urcat cu 31%, pana la 1,07 miliarde de dolari. PayPal a terminat trimestrul cu 100,3 milioane de utilizatori, o crestere cu 15% a bazei fata de anul trecut. Platile totale realizate prin aceasta au urcat si ele cu 34%, pana la 28,7 miliarde de dolari.
Divizia care se ocupa de site-ul de licitatii eBay, plus alte site-uri de comert electronic precum Shopping.com sau StubHub, a avut venituri de 1,66 miliarde de dolari, in urcare cu 19%. Totalul marfii tranzactionate pe acestea, cu exceptia vehiculelor vandute (GMV), a urcat cu 17%, pana la 14,7 miliarde de dolari.

Compania si-a rascumparat in trimestrul proaspat incheiat actiuni in valoare de 425 milioane de dolari. Achizitia furnizorului de plati mobile Zong, convenita recent pentru 240 de milioane de dolari, este estimata a se finaliza in trimestrul al treilea. Directorul executiv John Donahoe a facut anul trecut noua achizitii pentru a extinde activitatea companiei in noi domenii.

Pentru acest an compania estimeaza venituri totale intre 11,3 si 11,6 miliarde de dolari si un castig pe actiune intre 1,97 si 2 dolari.

Sursa: RTT News
Sursa foto: Newsday

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.