Qualcomm cumpara patentele Palm de la HP

Scris de

Producatorul de semiconductori Qualcomm a achizitionat 2.400 de patente de la gigantul Hewlett-Packard (HP), in special cele dobandite prin achizitia Palm din 2010, dar si unele legate de PDA-urile iPaq.

Achizitia ar putea semnala o noua escaladare a “razboiului patentelor”, mai ales ca cele doua companii au mentionat ca brevetele care fac obiectul tranzactiei acopera “tehnologii care includ tehnici fundamentale pentru sistemele mobile de operare”. Pretul nu a fost facut public.

HP a cumparat Palm in 2010 cu 1,2 miliarde de euro pentru sistemul de operare webOS, cand anunta instalarea acestuia pe orice, inclusiv netbook-uri sau imprimante. Dar, dupa lansarea catorva telefoane si a tabletei TouchPad, a oprit productia in 2011.

In 2013, compania a vandut webOS catre sud-coreenii de la LG Electronics, care tocmai ce au prezentat a CES un televizor inteligent cu acest sistem de operare.
Pe de alta parte, Palm a fost unul dintre pionierii smartphone-urilor, alaturi de Psion – achizitionata intre timp de Motorola Solutions, entitatea ramasa independenta dupa separarea diviziei de telefoane si care produce statii de emisie-receptie si echipamente de telecomunicatii.

Recent, consortiul Rockstar, care a cumparat patentele Nortel, a dat in judecata Google si producatorii Samsung, LG, Asus, ZTE, Pantech si HTC, pentru incalcarea unor patente in dispozitivele lor Android. Ieri, insa, a aparut informatia ca Huawei a cedat si a cazut la pace cu Rockstar.

Consortiul este compus din Apple, Microsoft, dar si Ericsson, Blackberry si Sony.

Qualcomm nu este, la randul sau, nici pe departe o icoana: compania a avut anterior o lunga disputa in justitie cu Broadcom si, in final, a pierdut…

Sursa: Giga OM
Sursa foto: Wired

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.