Rade ciob de oala sparta: Microsoft citeste emailurile utilizatorilor sai

Scris de

Mai stiti campania „Scroogled“ in care Microsoft ironiza Google de mama focului pe motiv ca motorul de cautare iti citeste adresa de Gmail ca sa livreze apoi reclame personalizate? Uitati-o…

Microsoft tocmai ce s-a facut de ras saptamana trecuta: in telenovela arestarii unui fost angajat care a scurs catre un blogger informatii secrete – recte cateva capturi de ecran cu sistemul de operare Windows 8 si un cod-sursa, Microsoft tocmai a scapat un porumbel mare cat un dinozaur: compania a identificat fapta dupa ce a citit contul de Hotmail al unui jurnalist.

Mai exact acela care a publicat si stirea. Pentru un jurnalist sursa e sfanta, insa pentru ceilalti utilizatori de email declaratia facuta de Microsoft a venit ca un soc. Compania a motivat fapta citand din termenii de utilizare ai Hotmail, care, intr-adevar, contin referiri la faptul ca gigantul poate cotrobai prin emailul fiecarui utilizator atunci cand proprietatile sale sunt in pericol.

Imediat, insa, in urma criticilor furibunde venite pe internet, Microsoft a anuntat ca va echilibra politica de acces. Pe de alta parte, si termenii de utilizare pentru casutele de email oferite de catre Yahoo!, Apple sau Google ofera aceleasi prevederi.

Culmea e ca, daca politia vrea sa-ti citeasca mailul, are nevoie de mandat din partea justitiei. Insa daca furnizorul serviciului vrea sa afle diverse chestii, ei bine acesta poate face orice fara nicio greata.

Asa, stati linistiti, nu doar NSA va citeste cele mai private ganduri, ci si marile grupuri de pe internet. Doar ca unele corporatii se dau mai virgine decat altele. Macar Google a anuntat recent ca va cripta comunicatiile intre serverele Gmail pentru ca NSA sa isi bata mai mult capul pana le citeste…

Sursa: The Guardian
Sursa foto: Hardware Zone

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.