RIM se inclina in fata Indiei si Arabiei Saudite

Scris de

Research in Motion (RIM), producatorul telefoanelor inteligente BlackBerry, a promis Indiei ca-i va da uneltele necesare pentru decodarea transmisiilor criptate prin serverele sale, a anuntat un oficial de rang inalt al guvernului indian, sub conditia anonimatului.

Pasul acesta va usura situatia companiei, care a fost fortata de India sa ofere o solutie pana pe 31 august pentru a evita interdictia. Guvernul indian planuieste sa forteze in acelasi fel si Google si Skype, in incercarea de a proteja tara de cyber-spionaj si atacurile teroriste planuite pe internet, scrie Reuters.

“Ei (RIM-nr) au dat asigurari ca vor veni cu o solutie tehnica pentru BlackBerry Messenger si enterprise mail saptamana viitoare”, a spus sursa.
Actiunile RIM au scazut mai mult de 6% in ultimele doua saptamani, de cand transmisia criptata a datelor a erupt intr-un imens scandal pigmentat cu presiuni din partea mai multor guverne din Orientul Mijlociu de a avea acces la mesajele clientilor BlackBerry. Anterior, compania era recunoscuta exact pentru securitatea informatiilor, apreciata mai ales de catre marile corporatii.

Prima miscare au facut-o Emiratele Arabe Unite, unde termenul-limita este 11 octombrie. In schimb, Arabia Saudita a fost mult mai intransigenta iar o alta sursa citata de Reuters a aratat ca RIM a fost de acord sa predea autoritatilor codurile pentru BlackBerry Messenger. Pe masura ce recuperarea economica este mai slaba in SUA, RIM incearca diversificare. Iar India, cu populatia sa de peste un miliard de oameni, si o crestere tehnologica rapida este una din cele mai importante piete vizate. Pierderea Indiei a pune in pericol planurile mondiale ale RIM. De asemenea, Arabia Saudita sau Emiratele Arabe Unite sunt importante deoarece sunt tari bogate.

RIM ar putea avea mult de pierdut. Competitorii (iPhone, Android) au erodat mult cota detinuta de companie in America de Nord. O oprire in India a serviciilor ar afecta un milion din cei 41 de milioane de clienti BlackBerry. Alti 500.000 de clienti sunt in Emiratele Arabe, plus turistii din Dubai si Abu Dhabi. In Arabia Saudita sunt alti 700.000 de utilizatori.

Libanul si Algeria cer si ele acum acces.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Intomobile.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.