Samsung o ia pe urma Apple, cu imbunatiri micute la noul Galaxy S5

Scris de

Prin lansarea noului smartphone Galaxy S5, gigantul sud-coreean Samsung paseste pe calea upgrade-urilor evolutive, deschisa de Apple prin ultimele sale lansari.

Telefonul preia o serie de elemente de design de la predecesorii sai, dar marile anunturi au lipsit cu desavarsire. Ecranul a fost marit de la 5 inci la 5,1 inci, iar rezolutia acestuia a ramas la fel, respectiv 1920 x 1080 pixeli, fara a aparea cu mult-asteptata rezolutie 2K, adica 2540 x 1440.
Nici memoria nu a fost modificata, ramanand tot la 2 GB. Modelul va fi disponibil la lansare in variante de 16 si 32 GB, existand posibilitatea extinderii cu maxim 128 GB printr-un card de memorie. Bateria ofera si ea o imbunatatire cu 20%.

Dezamagiri la RAM, procesor si ecran

Procesorul este si el un pic mai rapid, fiind un Qualcomm Snapdragon 801, tactat la 2,5 GHz, dar acesta este doar o versiune imbunatatita cu 200 MHz fata de generatia anterioara. Si are o performanta similara cu Galaxy Note 3. Lumea se astepta sa fie prezent un cip Snapdragon 805, supranumit „procesorul Ultra HD“, datorita capacitatii de „a insufleti“ dispozitive cu rezolutie 4K (3840 x 2160). Doar ca un astfel de anunt nu a fost facut. Dupa cum nu a iesit la suprafata nici versiunea cu cip propriu Exynos cu opt nuclee si arhitectura pe 64 de biti. Pe care Samsung s-a laudat ca o va lansa, mai ales ca Apple le-a luat tuturor fata in toamna anului trecut cu noul A7… Doar ca aceasta nu este disponibila de la lansare, ci mai tarziu.

Variantele de culoare sunt alb, negru, auriu si albastru, iar spatele carcasei a fost modificat pentru a adapta textura de imitatie de piele de pe modelul Galaxy Note 3.
Camera a suferit o imbunatatire, trecand de la 13 la 16 megapixeli, are un autofocus mai rapid, inregistrare video 4K si cateva functii avansate.

Senzorul de amprenta, marea noutate

Marea noutate o constituie senzorul de amprenta, integrat pe butonul home, exact ca la iPhone 5S. Spre deosebire de Apple, pentru deblocare e nevoie de glisarea degetului pe buton, nu tinerea continua vreme de cateva secunde. Compania a anuntat un parteneriat cu PayPal, pentru plati online.
De asemenea, dispozitivul este acum rezistent la stropii de apa, rezistand 30 de minute scufundat la un metru.

Eliminarea unor aplicatii redundante

In fine, sistemul de operare este Android 4.4 KitKat, dar compania a eliminat din TouchWizz o serie de aplicatii proprii care erau preincarcate anterior si faceau interfata greoaie. Acestea dublau aplicatiile si serviciile oferite de Google in Android, iar eliminarea lor vine ca urmare a acordului de cooperare semnat recent de cele doua companii si a vanzarii Motorola catre Lenovo. Cu toate acestea, exista in ecranul din stanga interfata My Magazine, inspirata din Flipboard si Blinkfeed de la HTC. Aplicatia S Health 3.0 a fost imbunatatita, si asta pentru ca pe spatele telefonului exista un senzor care isi masoara pulsul daca pui aratatorul pe el.

Compania a vandut 63,5 milioane de unitati Galaxy S4 de la lansarea care a avut loc in luna martie a anului trecut, fata de 65,6 milioane de modele S3, scaderea fiind cauzata in principal de apropierea pietei high-end de saturatie si concurenta tot mai acerba.

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

  1. […] Stiinta & Tehnica « Samsung o ia pe urma Apple, cu imbunatiri micute la noul Galaxy S5 […]

  2. […] gama Chromebook 2, cu procesoare Exynos cu opt nuclee si spate din imitatie de piele, pe modelul noului telefon Galaxy S5 si a vechiului model Galaxy Note […]

  3. […] tablete au pe spate un material de imitatie de piele, asemanator celui de pe Galaxy S5 sau Galaxy Note 3. Ca accesorii sunt disponibile atat o husa asemanatoare unei coperte, cat si un […]

  4. […] mai mari au reprezentat un avantaj concurential important pentru concurenti ai Apple precum Samsung, al carui smartphone Galaxy S5 are ecran de 5,1 inci, iar noul model Note – lansat saptamana trecuta – are un ecran de 5,7 […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.