Satya Nadella este noul sef al Microsoft. Bill Gates nu mai e presedinte

Scris de

Microsoft l-a numit marti in functia de director general pe Satya Nadella, un veteran aflat de 22 de ani in companie care a condus divizia de servere si servicii cloud computing, in vreme ce co-fondatorul Bill Gates va parasi functia de presedinte al consiliului de administratie.

Nadella preia postul de sef al Microsoft de la Steve Ballmer, dar va fi abia al treilea director general din istoria companiei americane, dupa Gates si Ballmer.

Gates, anterior presedinte al consiliului director, va ocupa un loc in board ca fondator al companiei va deveni consilier pe probleme de tehnologie al lui Nadella.

Numirea lui Nadella pune capat unui proces de selectie inceput in august si care a implicat peste 100 de candidati. Ca presedinte al diviziei de servere si servicii cloud, Nadella a reusit sa creasca afacerile anuale de la 16,6 miliarde de dolari la 20,3 miliarde de dolari in numai doi ani.

Microsoft este cel mai mare producator mondial de software, dar in ultimii ani a pierdut teren in fata Apple in zona smartphone-urilor si tabletelor si a Google in privinta serviciilor oferite pe internet.

John Thompson, membru al board-ului Microsoft, il va inlocui pe Bill Gates in functia de presedinte, se arata intr-un comunicat al companiei. Thompson a condus anterior producatorul de antivirusi si servicii de securitate Symantec.

Gates a abandonat cursurile Universitatii Harvard in 1975 pentru a infiinta, impreuna cu Paul Allen, Microsoft si a detinut timp de peste 30 de ani postul de presedinte. In 2000 a cedat functia de director general lui Ballmer.
Din 2008, Gates s-a implicat mai putin la Microsoft si a alocat mai mult timp activitatilor filantropice prin fundatia Bill & Melinda Gates.

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Guardian

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.