Sefii Google il ironizeaza pe Steve Jobs pe Twitter

Scris de

Dupa ce la prezentarea rezultatelor financiare ale Apple Steve Jobs a criticat Android ca este prea fragmentat si ca ideea de “liber” este doar una de marketing a Google, gigantul cautarilor nu s-a lasat mai prejos.

Andy Rubin, vicepresedintele Google si “parintele” sistemului de operare Android, l-a ironizat pe Jobs pe Twitter pentru remarcile sale. El a scris intr-un post

“definitia de liber: mkdir android ; cd android ; repo init -u
git://android.git.kernel.org/platform/manifest.git ; repo sync ; make”.

Cum eu ma pricep la programare exact cat tastatura de la care scriu, nu-mi suna a nimic cunoscut. Doar ca, acestea sunt cele doua linii de cod pe care programatorii le folosesc pentru a folosi orice copie de Android pe Linux si a incepe sa compileze programul. Practic, Rubin striga la Jobs “asta e destul de liber pentru tine?” Eric Schmidt, directorul executiv al Google a retweetuit mesajul lui Rubin.

In aceeasi conferinta, Jobs a spus ca utilizatorii au probleme in a alege ce Android sa cumpere in vreme ce programatorii trebuie sa isi bata capul cu diversele versiuni ale platformei si cu marimile diferite de ecran astfel incat sa iasa o aplicatie buna. Jobs a dat ca exemplu eforturile celor care au realizat clientul de Twitter, TweetDeck.

Numai ca si aici Iain Dodsworth, directorul companiei, a tweet-uit ca n-au spus niciodata ca programarea pe Android e un cosmar. Si ca la TweetDeck pentru Android lucreaza doar doi programatori.

Sursa: Venture Beat
Sursa foto: Dvice.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. gabi says:

    bai sunt de tot rasul mai…la cat e de paranoicul SjObs nu poti sa il iei decat la misto! Dar imi place de Samsung ca nu se incurca, acum au anuntat lansarea in 2011 a 2 terminale noi:http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_tab_77_and_galaxy_note_announced-news-3080.php

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.