Seful Android, Sundar Pichai, favorit la sefia Microsoft in fata lui Satya Nadella

Scris de

Rasturnare de situatie: Sundar Pichai, vicepresedinte Google pentru Android si Chrome, este favorit pentru preluarea postului de director general al gigantului software Microsoft, scrie SiliconAngle, care citeaza surse apropiate echipei de recrutare.

Microsoft negociaza acum cu Pichai, care este candidatul extern preferat. Potrivit surselor, acesta ar fi „in stagiile finale ale discutiilor cu comitetul de angajare“ si il va detrona pe Satya Nadella, seful diviziei de servere si infrastructura de cloud computing din cadrul Microsoft.

Zilele trecute, Re/Code il dadea pe Nadella drept favorit pentru functia de director, intr-o formula in care Bill Gates urma sa paraseasca functia de presedinte al consiliului de administratie pentru a-i deveni consilier si a-l indruma in privinta strategiei de urmat.

Sundar Pichai este in acest moment seful Android, unde a preluat stafeta de la Andy Rubin, cel care a transformat aceasta platforma in jucatorul dominant pe piata dispozitivelor mobile. Pichai s-a facut remarcat prin ascensiunea browserului Chrome, care a detronat Internet Explorer in doar cativa ani si, mai nou, in dezvoltarea chromebook-urilor, de care Microsoft a inceput sa se teama atat de tare incat le ironizeaza in reclame.

Satya Nadella, „tipul de la servere”

Daca Satya Nadella are ca punct forte experienta sa in domenii care se adreseaza corporatiilor, Sundar Pichai este preferat deoarece dispune si de acest talent, dar are si o relationare puternica pe partea de afaceri care tintesc consumatorii. Spre exemplu, investitorii nu prea stiu care este viziunea lui Nadella in privinta consolelor Xbox sau a diviziei de telefonie, pe care Microsoft tocmai a cumparat-o de la Nokia.

Or, tocmai aici sufera Microsoft: sistemul de operare Windows Phone a depasit Blackberry dar este la mare distanta de Android si iOS, platforma Windows RT – destinata tabletelor, este aproape de inchidere, iar Windows 8 – principala arma a gigantului din Redmond, schioapata serios din cauza ca utilizatorii urasc interfata moderna cu live tile-uri.

Pe de alta parte, o aducere a lui Sundar Pichai ar fi si o mare lovitura de imagine, decapitand dintr-un foc si principalul competitor.
Anterior, presa a scris ca Alan Mulally, directorul general al Ford, si Stephen Elop, fostul sef al Nokia, sunt candidatii de top la functia suprema in cadrul Microsoft. Steve Ballmer, actualul director general al Microsoft, a anuntat in 2013 ca se va retrage in decurs de un an.

Google pierde talente an de an

Daca miscarea se adevereste, pentru Google aceasta ar fi o noua pierdere importanta. De-a lungul ultimilor ani, motorul de cautare a pierdut foarte multi oameni de valoare in fata rivalilor: Marissa Mayer conduce acum Yahoo!, Sheryl Sandberg este „creierul“ operational al Facebook, Tim Armstrong este seful AOL, iar Dick Costolo este directorul general al Twitter.

De asemenea, Ben Silbermann este seful Pinterest, Emily White este directorul operational al aplicatiei de senzatie SnapChat, Bob Lee este directorul de tehnologie al companiei de plati Square, iar Kevin Systrom – fondatorul Instagram – a lucrat si el timp de doi ani la Google. Hugo Barra, al doilea om in ierahia Android, a parasit si el recent Google pentru a se alatura chinezilor de la Xiaomi.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: Daily Tech

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.