Si Google vrea Waze. Sa inceapa „razboiul” cu Facebook

Scris de

Google ia in considerare achizitia Waze, producatorul aplicatiei de harti cu acelasi nume, punand bazele unui „razboi al licitatiilor” cu Facebook, scrie Bloomberg.

Waze cauta mai multi parteneri si a solicitat peste un miliard de dolari. Compania este vizata si de catre Facebook, dupa cum scria presa zilele trecute. Pe de alta parte, si Apple era in carti acum cateva luni, pentru a-si imbunatati dezastrul numit Apple Maps. Acum, insa, nu face parte dintre companiile interesate.

Waze este interesanta deoarece consumatorii incep sa graviteze tot mai mult catre dispozitive mobile de la laptopuri si desktopuri. Si asta pentru ca smartphone-urile incep sa inlocuiasca inclusiv dispozitivele GPS pentru navigatie. Aplicatia sa este speciala prin faptul ca foloseste informatii de la comunitati online pentru a imbunatati directiile afisate. Alertele Waze avertizeaza soferii asupra problemelor de trafic si sugereaza rute ocolitoare. De asemenea, serviciul mai notifica zonele unde se lucreaza, locurile unde se afla radare sau alte riscuri, toate fiind informatii preluate si produse de utilizatori.

Google ar putea folosi tehnologia Waze pentru a adauga informatii sociale pe Google Maps. In plus, ar elimina din fasa o amenintare competitiva.

Pe de alta parte, si Microsoft este implicata, dar din alt unghi: gigantul din Redmond este investitor in Waze. Alaturi de aceasta se afla miliardarul Li Ka-Shing din Hong Kong si fondurile de investitii Kleiner Perkins Caufield & Byers, Magma Venture Partners si Vertex Venture Capital, ambele din Israel, si BlueRun Ventures, din Silicon Valley.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: Tech in Asia

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.