Sony ar putea lansa telefoane cu Windows Phone 8 in 2014

Scris de

Gigantul japonez Sony ia in considerare lansarea a cel putin unui gadget cu Windows Phone 8 in 2014, pe masura ce Microsoft curteaza noi parteneri pentru sistemul sau de operare.

Potrivit The Information, acestea ar putea aparea sub brandul VAIO – care defineste indeosebi laptopurile si tabletele Windows ale Sony, si cu brandul Xperia – care infatiseaza dispozitivele Android ale japonezilor.

Pana acum Sony a realizat exclusiv telefoane Android in ultimii ani, iar vanzarile acestora au crescut puternic. O intrare a Sony pe acest sector ar defini telefoanele WP8 ale Sony mai mult ca o extensie a gamei VAIO cu Windows 8. Anterior, au mai aparut zvonuri despre posibile smartphone-uri Sony Ericsson cu Windows Phone 7, insa, intre timp, Sony a cumparat partea Ericsson. Iar japonezii nu prea sunt mari fani ai Microsoft, dupa ce grupul american a intrat pe piata consolelor digitale si a jocurilor prin Xbox. Cele doua companii au lansat recent ultima generatie de console, respectiv Play Station 4 si Xbox One si se afla intr-un razboi al declaratiilor privind vanzarile si preturile celor doua dispozitive. Problema este ca Microsoft promoveaza puternic integrarea jocurilor cu Xbox in Windows Phone. Cele doua se mai concureaza si pe segmentul serviciilor de cloud computing, dar si pe cel al tabletelor, dupa aparitia Surface.

Pe de alta parte, pentru Microsoft logica a fost simpla: „daca nu am reusit cu Nokia, poate reusim cu Sony”. Problema cu achizitia Nokia e ca finlandezii au 80% din vanzarile de Windows Phone, iar Microsoft trebuie sa ofere stimulente partenerilor pentru a pune in miscare tot mai multe smartphone-uri cu Windows Phone daca vrea ca ecosistemul sa creasca.

ZTE, din nou in tinta Microsoft

Nu doar Sony se afla printre tintele Microsoft: grupul american s-ar afla in discutii si cu chinezii de la ZTE pentru producerea unui dispozitive ieftine, asa cum a facut Nokia prin modele Lumia 520,521 si 525. ZTE a mai produs inainte smartphone-uri cu Windows Phone 7, dar nu au lansat nimic cu Windows Phone 8.

Windows Phone ca a doua optiune de boot

Recent, au aparut informatii pe internet ca Microsoft ar oferi Windows Phone 8 si gratis taiwanezilor de la HTC, dar si producatorilor ca Samsung sau Huawei daca vor pune WP8 ca a doua optiune de boot pentru dispozitivele lor cu Android.

Cu toate acestea, e mai logic ca producatorii sa ofere, de fapt, aceleasi game dar cu Windows Phone in loc de Android, precum editiile Google Play ale HTC One sau Samsung Galaxy S4. Acest lucru ar scadea costurile cu dezvoltarea de dispozitive deoarece se pot folosi cele deja realizate.

HTC are mari probleme din cauza scaderii vanzarilor, iar competitia pe segmentul Android va creste si mai mult in acest an din cauza jucatorilor ca Xiaomi, care isi propune sa vanda in 2014 un numar de 40 de milioane de telefoane Android, ceea ce este imens…

Sursa: SlashGear
Sursa foto: 1080pocketpc.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.