Sony dezvolta telefonul PlayStation pentru a rivaliza cu Apple

Scris de

sony pspAmenintarea fantomei Apple a dat un imbold Sony pentru dezvoltarea de noi dispozitive, atat mobile cat si fixe, pentru a concura mai bine cu gigantul condus de Steve Jobs.

Unul dintre acestea este un smartphone capabil sa descarce si sa ruleze jocuri de PlayStation, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal.

Dintre gadgeturile aflate pe linie se afla si un dispozitiv care va imbina un netbook, un cititor de carti digitale si un PlayStation Portable (PSP). Acesta va trebui sa concureze cu tableta iPad a Apple.

Atat noul smartphone cat si multifunctionalul amintit sunt asteptate sa lucreze cu platforma media online a Sony, care va fi lansata in aceasta luna, ca raspuns al companiei japoneze la iTunes de la Apple.

Noile produse vor fi lansate in acest an, desi multe detalii precum pretul si cateva specificatii nu au fost inca finalizate.

Sony se chinuie in domeniul portabilelor. Livrarile joint venture-ului sau din telefonie, Sony Ericsson, au scazut cu 41% in 2009 iar luna trecuta Sony a scazut cu o treime estimarile si pentru livrarile de PSP.

Rzboiul clonelor de iPad si iPhone

Numita deocamdata Sony Online Service, platforma online a companiei va oferi cam aceleasi filme, emisiuni TV si muzica, disponibile si pe iTunes. Insa Sony vrea sa diferentieze totul prin permiterea descarcarilor de jocuri, in principal celor pentru PlayStation-ul original.

Noile aparate trebuie sa contracareze o serie de provocari ale Apple. “Steaua Mortii” proiectata in Imperiul lui Jobs trece incet iPod Touch si iPhone spre sectorul de jocuri al Sony PSP, in vreme ce iPad va stoarce de vlaga cititorul digital Sony Reader, care s-a vandut deja intr-un milion de unitati.

Sony Ericsson va introduce Xperia X10, bazat pe Android, in aprilie. De la lansarea sa, din 2004, consola mobila PSP s-a vandut in 55 de milioane de unitati. Insa, Forta nu prea tine cu Sony, caci rivalii japonezi de la Nintendo au vandut de doua ori mai multe console DS.

Deocamdata, insa, se pare ca Luke Skywalker este Steve Jobs… Dar un Jar Jar Binks poate aparea oricand.

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: si.wsj.net

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.