Sony introduce Xperia Z2, un rival promitator in lupta cu Samsung

Scris de

Daca Samsung a luat-o pe calea deschisa de Apple si a adus doar imbunatatiri slabute in noul Galaxy S5 fata de generatia anterioara, Sony a apasat pedala de acceleratie.

Si a venit la Mobile World Congress de la Barcelona cu o noua generatie de top, respectiv Xperia Z2, desi modelul Xperia Z1 abia fusese lansat in septembrie, iar precedentul model, Xperia Z are doar un an de cand se afla pe piata. De ce?

Sony crede ca avansul inregistrat in industria microprocesoarelor e atat de rapid, incat pot fi lansate doua modele de top in fiecare an, mai ales ca utilizatorii vor sa aiba permanent dispozitive „ultimul racnet“, potrivit lui Pierre Peron, seful diviziei mobile din Europa a Sony.

Z2 ocupa aceeasi amprenta de spatiu ca modelul precedent, designul „Omnibalance“ a fost mentinut, dar ecranul sau a fost marit de la 5 inci la 5,2 inci. Rezolutia a ramas, insa, aceeasi, adica 1920 x 1080 pixeli, insa acum ecranul este IPS si include o tehnologie proprie Sony care imbunatateste vizibil performanta display-ului. Fanii stiu ca precedentele modele Sony aveau ecrane slabe, cu unghiri de vizibilitate foarte proaste si cu luminozitate scazuta.

Pe de alta parte, bateria, memoria si procesorul au fost imbunatatite. Astfel, bateria a ajuns la 3.200 mAh, peste cei 2.800 mAh de pe Samsung Galaxy S5. Memoria RAM a ajuns acum la 3 GB, fata de 2 GB la rivalul sud-coreean. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 801, insa este tactat la doar 2,3 GHz, fata de cei 2,5 GHz de pe noul Galaxy.

Si noul Z2 este rezistent la apa, intocmai ca Z1, dar acum si Samsung a adus aceeasi facilitate.

Camera este tot de 20 de megapixeli, fata de cei 16 de la Samsung, insa acum noutatea o constituie filmarea in format 4K. In fine, noul model cantareste 163 de grame, fata de 170, cat avea Z1. La fel ca precedentele doua generatii anterioare, si acesta vine cu sticla Gorilla Glass pe spate. In fine, pe partea audio, vine cu o tehnologie de anulare a zgomotului, dar pentru a beneficia de aceasta, trebuie sa cumparati casti specifice Sony, care au un senzor specific, si care costa circa 60 de euro.

„Sufletul“ gadgetului este Android 4.4 KitKat, fata de Jelly Bean 4.2 la modelul lansat in toamna. Desigur, interfata este curata, spre deosebire de TouchWizz de la Samsung. Aplicatiile si serviciile Sony sunt, insa, integrate in noul dispozitiv: Music Unlimited, Video Unlimited si PlayStation Mobile isi gasesc locul.

Acum asteptam un model compact cu aceleasi specificatii tehnice…

Sursa: The Next Web
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] modelul One inca de acum un an cu ecran de diagonala de 4,7 inci si rezolutie full HD, in vreme ce Sony sau Motorola au si ele deja modele de 5,2 inci. Mai mult, specificatiile iPhone 6 seamana izbitor […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.