Sony preia total Sony Ericsson pentru a concura mai bine Apple

Scris de

Finalmente, s-a intamplat. Japonezii de la Sony au dat 1,05 miliarde de euro pentru a cumpara cei 50% pe care suedezii de la Ericsson le aveau la compania mixta de telefonie mobila Sony Ericsson.

Intelegerea va da Sony proprietatea unor patente puternice si licentierea altora din “cinci familii esentiale” din domeniul tehnologiilor wireless. Datorita acestor patente societatea a scapat de problemele avute de rivali ca Samsung, HTC si Motorola cu Apple si Microsoft.
Sony Ericsson se chinuie de doi ani de zile sa se mentina pe linia de plutire iar parintii sai i-au mai dat si peste mana cand a vrut sa faca ceva diferit pentru a incerca salvarea.

Sony Ericsson s-a concurat cu Sony in domeniul jocurilor (Xperia Play vs Play Station Vita), in vreme ce Sony s-a opus ca producatorul sa realizeze telefoane cu Windows Phone 7 sau tablete cu viitorul Windows 8 pentru a nu-i tulbura propria strategie Android cu gadgeturi bazate pe platforma Google.

In incercarea de a fi independenta, Sony Ericsson nu a reusit nici integrarea cu puternicele servicii multimedia oferite de Sony. Acum japonezii vor putea integra telefoanele cu propriul arsenal de laptopuri, tablete, console video si televizoare inteligente, oferind cel mai apropiat model de Apple. Sony are avantajul ca detine si o casa de muzica (Sony Music) si un studio puternic de filme (Sony Pictures) asa ca oferta sa poate concura din plin iTunes.

Separarea nu se va finaliza pana in ianuarie 2012 si depinde de primirea aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare, mai ales de concurenta. pe care sigur le vor primi avand in vedere cat de insignifianta a devenit Sony Ericsson.

Analistul Pete Cunningham de la Canalys a spus pentru Reuters ca “Sony are acum toate componentele pentru a concura cu Samsung si Apple. Marea intrebare acum este… poate sa o faca? Bazandu-ma pe istorie sunt sceptic, dar nu as spune ca nu se poate”, a spus el.

Ca element de culoare, atunci cand Howard Stringer, presedintele-director general al Sony, a fost intrebat daca ia in calcul cumpararea sistemul de operare webOS de la HP, executivul a spus simplu: “Niciodata sa nu zici niciodata”.
HP a oprit in vara productia telefoanelor Palm si a tabletei Touchpad, bazate pe webOS. De atunci firma a purtat mai multe runde de discutii cu diverse companii, precum Samsung, HTC si Amazon pentru licentierea sau vanzarea sistemului de operare.

Sursa: Engadget
Sursa foto: The Busines Insider

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] se refera la achizitia Motorola de catre Google contra a 12,5 miliarde de dolari. Recent, si Sony a anuntat preluarea cotei avute de Ericsson in compania mixta Sony Ericsson, pentru a-si integra mai bine oferta multimedia si de continut digital cu produsele hardware. […]

  2. […] si jocuri si ofera carti. O integrare cat mai mare a ofertelor, asa cum doreste compania, prin preluarea totala a Sony Ericsson, va duce numai la rezultate pozitive. Totul, de la smartphone-uri, tablete pana la televizoarele […]

  3. […] pana la camere foto/video, jocuri, console, filme, muzica… Iar in acest an, a anuntat ca va prelua si bucata detinuta de Ericsson la Sony Ericsson, astfel ca va produce si telefoane. Ba chiar a lansat si tablete. Desi consola Play Station Vita […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.